lördag 10 maj 2008

Hästbajs!


Nu är jag arg, varför ska hästarna få bajsa ner hela stan.
Och råkar man missa att ta upp sin mini chihuahuas bajs i en buske så får man höra att man lever.
Nu säger jag inte att det är rätt att inte plocka upp sin hunds bajs men varför ska hästarna få bajsa tonvis överallt??
Tycker att det ska komma en ny lag på det!

Vad tycker ni, ska hästar få bajsa ner allt?

108 kommentarer:

baby loonia sa...

hihi, så du menar att man ska rida omkring med en stor skyffel för deras baj?

manuela sa...

Usch nej!!

linni sa...

Jeg synes ikke hester skal få bæsje hvor de vil. Synes det er ekkelt når det ligger heste bæsj bortover gaten.

Anonym sa...

hahaha! kul inlägg, måste hålla med dig. Äckligt att se en massa hästbajs

Kram

Anonym sa...

Men ska dom som rider behöva gå av hästen och hålla i den samtidigt som dom plockar up bajset, det kan bli väldigt svårt samtidigt som jag håller med om att det inte är kul att råka gå i en stor klump med hästabajs!
Själv rider jag inte, men hur ska det gå till hade du tänkt?

föresten, älskar dig blog, du verkar vara en toppentjej!

Jenny sa...

Visst det är inte mysigt med skit överallt, men vad skall man göra då?
Hundskit kan man lätt plocka upp, hästskit är värre att plocka upp.
Men så skall vi inte glömma kattägare och mina vidriga grammar vars katter använder mina blomrabatter till toa.. *morr*
Rider själv, men bor på landet. Är ju skillnad på landet och 08.a.
Fattar inte ens hur folk kan ha häst i stan, främst Djurgården..

Horselover sa...

Jag tycker att om nu hästen skulle bajsa på ett annat ställe än i skogen tkr ja dom ialf kan skyffla ner de till ett stup

Fannie sa...

När jag är ute och rider så försöker jag att sitta av och sparka undan bajset i kanten, men det är inte alltid man kan det.

Men så kan man ju tänka att hästbajs bara är gräs och kraftfoder. Så det är ju inte lika äckligt som hundbajs. :P

aleina sa...

måste säga.. din blogg e väldigt rolig och intressant.. tyckte inte att du var såå intressant förr, men jag har läst din blogg i några timmar nu haha och de ändra helt enkelt min åsikt om dig.. You rock girl :) Hugz aleina

Marlene sa...

man kan ju alltid sätta en påse vid rumpan på dom som går under magen, & ha ett hål för svansen :D haha, superbra ju ;)

Anonym sa...

men asså hur ofta e hästar i stan? och hur ofta är hundar det? däär har du ditt svar. plus hund bajs är litet och större chans att trampa i det medans om man trampar i häst bajs måste man nog vara blind för att inte se det.. :S ( rider nt men tycker du har väldigt fel i det du säger )

imme sa...

hahaha vad var det som utlöste din ilska om hästbajs helt plötsligt?

Anonym sa...

HAHAHA :) förstår vad du menar, men nu är de ju lättare att plocka upp en liten hundplutt(som man faktiskt kan lägga i påse)än en häst blajja, har häst själv och vet då att jag inte rider omkring med en sop-påse i fall att ;) älskar din blogg förresten, keep it up!! :)

Anonym sa...

tycker inte det är så farligt. Jag menar, hur ofta är det hästbajs i stan lixom? och, det skulle nog bli svårt att plocka upp allt efter hästarna o så.. Så nja,.

Anette sa...

Håller med dig helt! Här där vi bor bajsar hästar för fullt på centrum och när våra hundar bajsar en pyttehög då blir det livat! Så fel. Tycker det ska vara lika. Om man nu ska rida mitt i "allmänheten" så får man faktiskt plocka upp efter sig.

emma sa...

Är väl så att hästars bajs mest är hö, gräs & kraftfoder, bryts ner fort. Är väl mest därför skulle jag tro.

lisa sa...

Spelar väl ingen roll hur OFTA hästar är i stan och skiter och det känns helt ointressant VAD hästbajset består av.
Bajs som bajs, man tar upp efter sina djur.
Är det svårt att hoppa av hästen och plocka upp?
Håll er i skogen då.

Anonym sa...

De är ganska omöjligt för den som rider att göra något åt de. Skulle behövas skyflar och sopsäckar och de är inte så lätt att rida med.

Dessutom får man ju inte rida i stan, utan de är enbart poliserna som gör de. Så de bör inte vara några stora problem.

Sen ytterligare en grej är att växtätarbajs (hästar) bryts ner och försvinner väldigt mycke fortare än köttätarbajs(tex hundar)

Ämli sa...

Eller hur, håller med Lisa. Spela roll om en häst är en gång om året inne i stan, inte har den rätt att bajsa mer än hundar? Bajs som bajs. Sånt ska inte vara inne i stan.
Sluta skylla ifrån att det är svårt att plocka upp, va då inte i stan! Snälla någon. Löjligt. Hästar eller något annat djur ska INTE bajsa mitt i stan. Eller har ni sett att bajs bryts ned av asfalt eller liknande? Nej, jag tänkte väl det.

Vicky M sa...

hästbajs luktar inte som hundbajs, plus att råkar man nu trama i det (vilket är ganska omöjligt då det är så stort), så fastnar det inte då det består av mestandels hö. men visst borde finns någon som typ tar rundan där poliser osv rider och plocka undan typ en gng om dagen elelr nåt.

Susalmi sa...

Hmmm Ok. Vilken otroligt viktig fråga. Har själv haft både häst och hund och numera kattägare. Det bästa är att nu har man en innekatt. Då går det stadigt på att plocka ur kattlådan. Hunden var inte heller något problem. Men med en häst. Hallå. Skulle inte tro att det är så jäkla enkelt eller vet att det inte är att kliva av varje gång hästen skiter. Prova Lisa så kan du säga nästa gång hur enkelt det är... men en intressant synpunkt. Kanske man inte då har hundpåsar utan hästpåsar. Japp

Anonym sa...

HAR DU BLIVIT SPONSRAD FÖR DEN ARTIKELN OCKSÅ ELLER? Haha. Patetiska människa!

Marina sa...

Till Fannie!
Skojar du,??
Dom flesta "mini hundar" lever på torr foder, dvs när dom väl bajsar så e de en minimal HÅRD tolle, å ser mycket "fräshare" ut än en gigantisk hästaskit`s diarre`tolle!
Å till de andra som känner sig träffade;
Varför INTE rida runt med en skyffel? de e vällll fan lika lätt att binda fast en plast skyffel vid en "promenadshäst" i stan, som att bära runt på en "bajspåse!!! Marina!

Anonym sa...

Hästskit är bara hö! Sett en torkad hästblaja nångång? Går att smula sönder som gräs. Hästbajs fastnar knappt på skon (om man har den jävla turen att gå rätt i en HÖG med bajs) och det luktar inte och seriöst hur ofta rider man i stan....frivilligt????

Petra sa...

Jag håller med dig. Hur trevligt är det när man är ute och går och man stöter på en hel hög med hästbajs?? Men när hundar bajsar och folk inte tar upp det, så rivs nästan himmel och jord upp för att folk tycker det är äckligt. Jag förstår inte resonemanget? Bajs som bajs... det är väl lika äckligt?? Jag tycker att de som rider på t ex vägar där folk också går eller i byar borde faktiskt inte enbart lämna hästskiten kvar, medan om man rider på landet, dvs åker och sådant... så spelar det ingen roll.

SANDRISEN sa...

Nej, men trycker det på och dom står i en parad, så kan man ju inte direkt dra en galopp åt höger och in i nån skog eller liknande.

Man kan låta en gå en bit bakom varje häst och snabbt skyffla upp det.

http://www.finest.se/userBlog/?uid=25726&beid=1002319

Anonym sa...

men ååh folk som skriver att det inte är så jävla enkelt att hoppa av hästen varje gång dem skiter. MEN RID INTE DÄR DET GÅR MASSA FOLK DÅ. rid i skogen nånstans långt bort om det ska vara så jobbigt.

Tiilii sa...

jag förstår principen, men chihuahuabajs kan man ju plocka upp me en liten fryspåse om man känner för de.. medans hästbajs så måste man ha med sig skyffel och svart sopppåse, låter lite sisådär oreallistiskt.. men eftersom att det är inne i stan så tycker jag verkligen att dom borde anställa några som plockar upp det efteråt!! kul o trampa i hästblaja mitt inne i stan liksom

sandra sa...

LOL

Amanda sa...

så kusken ska behöva stanna vagnen, ta fram grepen och gå ner och ta upp bajset i vagnen varje gång det händer? det håller inte

dissarbloggen sa...

who cares liksom hästbajs? de värre mer hundar de luktar ju...

ANJA sa...

Jo, men helt klart! Du har rätt i det du säger.
Hur kul är det att springa runt barfota i sommar och kliva i en megahög med skit? Det är ju ingenting i jämförelse med en chiuauas.

Kakan sa...

Man kan ju inte gärna hoppa av hästen varannan minut o plocka upp ;)
Men tanken va god

Stinha sa...

Man kan väl typ ha en säck under rumpan på hästen så bajset kommer i den istället? Typ :P haha

Linnéa sa...

Nej, örk! Verkligen inte! Detta har jag stört mig på typ skitlänge. När jag var liten målade jag och mina grannar en skylt med att folk skulle ta upp hästbajset efter sig och satte på en stig in till vår gata, haha. För vi gillade inte att cykla i hästskit.

Anonym sa...

WOOOOORD.

haha rolig sak att skriva om.

puss :)

Linda sa...

Ha ha...då blir det inte bajspåsar de ska ha med sig, utan bajssäckar samt ett litet flack att lägga sckarna på;)

Mandizz sa...

Jag själv älskar hästar och är en riktig hästtjej,men egentligen är det väll inte så bra att hästarna får gå runt på stan oså, och bajsa ner. Hästar är flockdjur och kan bli lätt rädd för bilar bakifrån mm. Det är ju egentligen inte en sånn bra miljö för dom att rida om kring där. Så det kan jag hålla med om. Det är ju egentligen inte så bra att dom bajsar på trottoarer :P. Men jag tycker att det egentligen inte det är hästarnas fel, kanske dom som jobbar med att plocka upp skit från marken får jobba lite mer! Hihi.

kram! :)

Elen sa...

Hm...det beror ju på var nånstans de e. Är det mitt inne i stan så är det inte så kul med hästbajs, men har man trädgård kan man passa på o sno åt sig detta utmärkta gödsel till sina rabatter.:P

Anonym sa...

jag antar att du förstår att hästar är djur och inte kan kontrollera sina behov? och ska ryttaren bära omkring en ica påse full med bajs och samtidigt hålla kontroll på pollen? Ganska stor skillnad på att plocka upp en liten hunds bajs än en 800 kg häst bajs.

Carolin sa...

Jag har ingen hund och har aldrig haft någon, men jag håller faktiskt med. Man låter ju inte sin hund bajsa på asfalt heller, så dom brukar ju gå på gräset eller till ett träd eller så, och då är det väl inte så farligt. Men hästarna går ju på vägar och bara skiter ner allt, haha :/
Nej, hästar ska inte få bajsa överallt!

Anonym sa...

Ja varför ska inte hästägare kunna hoppa av hästen och hålla i den medan dom tar upp skiten? Det spelar ingen roll hur stor eller liten hund man har, vi måste endå alltid plocka upp skiten. Det värsta som finns är när det ligger fullt med hundskit efter vägen, eller i alla diken. Men hästskit är lika jävla äckligt det. Som hästarna skiter ner joggingspåret där min friidrottsgrupp tränar hur roligt är det på en skala? HÄST ÄGARE SKA OCKSÅ TA UPP SIN JÄVLA SKIT! NI SKA INTE SPECIALBEHANDLAS ETT DUGG! Skyll inte på att ni inte kan gå av hästen för att den är för stor. Då får ni väl rida i era jävla hagar eller ridspår då, sås vi slipper se det äckliga skiten!

sandralaukkanen sa...

jag tycker inte att du har rätt i det du säjer men dem som har hästar i storstäder i idiotiska , stackars hästar ;)

Milla sa...

Hejhej :)

de har ju börjat använda sånadär påsar, som några har kommenterat att de kanske kunde börja använda, redan. Det tyckte jag va väldigt smart :) slipper det bli hästbajs på marken också. Jag har aldrig riktigt brytt mig om hästbajs på gatorna... Eftersom det varken luktar någe spec och de bara e hö o sånt.

Amanda sa...

Usch, nej, för fan. Klart man ska ploka upp efter hästen också!

Anonym sa...

Meh! Hästens bajs e typ bara GRÄS! Och man måste inte gå där bajset finns. Om ni tänker efter ligger alltid häst bajs på kanterna...eller på bilvägarna i stan och där går man juh inte!
De NATUREN... dem som rider kan inte gå av och plocka bort hästens bajs!

Jessica sa...

Haha ha med en fet sopsäck och hoppa av och plocka upp med skyffel! :P Tur att hästar äter gräs och inte kött som hundar i alla fall.

Malin sa...

Så vadå, varje gång hästen bajsar så ska man hoppa av och plocka upp det, samtidigt som man ska hålla i hästen? (som dessutom lätt kan bli rädd för en massa grejer, främst i stan då, och då är det inte lätt att stå där och försöka få upp skiten samtidigt som hästen står där bredvid och hoppar runt. Ni kanske inte har tänkt på det, men hästar är rätt stora djur.)
Hästbajs är rätt enkelt att undvika att trampa i. Dessutom torkar det ut rätt fort så det är ingen större fara om man trampar i det. Hundskit däremot, är jävligt äckligt att trampa i, och det är mindre och syns inte lika mycket. Dessutom är det inte lika krånligt att plocka upp hundskit som det är att plocka upp hästskit.
De som klagar på det här kommer få fortsätta klaga, jag tror nog att de flesta förstår att det skulle bli för svårt att krångla så.

Milla sa...

Hur hade du tänkt dig att man ska ta upp det då? Med en stor sopsäck?
Jag tycker hellre att man ska rida på utsatta vägar och i skogar.

Louise sa...

Men herregud. Skillanden mellan hästbajs och hundbajs är att hästbajs är helt vegetabiliskt och torkar ut och förmultnar på ungefär 1 dag, det blir egentligen inte annat än jord. Hundar äter kött och därav är deras bajs mer riktigt bajs som inte förmultnar efter någon dag. Sedan är det mer eller mindre omöjligt att man ska som ryttare kliva av hästen och plocka upp bajset vare gång. Det är inte bara otroligt omständigt utan även väldigt farligt då hästen kan slita sig, få panik etc och i stan är det inte direkt smart. Därför tycker jag att hästar ska få bajsa precis där de behagar, medan hundägare måste plocka upp efter sin hund.

Anonym sa...

Rider själv, och kan säga som så att jag själv brukar alltid hoppa av hästen och sparka undan skiten i diket/ åt sidan. Men skulle aldrig rida i centrum iaf. En annan sak att rida efter landsväg.

Anonym sa...

Jag rådiggar verkligen din blogg Natasha. MEN du måste förstå att det är svårare att ha med sig en plastpåse för att ta upp hästdynga än vad det är att ta bort bajs från en hund?! Dessutom är det inte lika ofta hästar vistas inne i stan som det är med hundar. hummmm....

Sara Kindström sa...

Haha, har aldrig tänkt på det förut. Bra iaktagelse!

emelie sa...

nummer 1: hästar i stan? tror inte det du...
nr 2: det är omöjligt att rida runt med skyffel. farlig för både ryttare, häst och förbipasserande människor.
nr 3: man rider på ridbanor, stigar osv.
nr 4: om d nu ligger hästbajs där du ska gå så ser man bajset tydligt alltså kan man gå åt sidan. hundbajs är mindre och lättare att råka trampa i, men du måste i princip va helblind för att råka trampa i hästbajs. Det bör alltså inte va nåt problem för dig...

gabi sa...

meej

julia sa...

Jag håller med!
En bra sak som finns här jag bor utomlands är, att alla häst&vagn hästar inne i stan, har en "påse-liknande" sak bakom rumpan, så dem bajsar i den, alltså kommer de ej på gatan! ;)

Sekert sa...

Först ville jag bara säga att efter att ha börjat läsa din blogg har min uppfattning om dig ändrats något enormt! Du verkar verkligen som en superskön tjej:) Men som forna hästägare och nuvarande hundägare måste jag ju bara påpeka det uppenbara, hästbajs är aningen större än hundbajs, alltså lättare att missa. Sedan finns ju problemet om vart ska man göra av hästbajset sen? Men att man sen rider i stan är ju konstigt bara det! Härligare att rida i skogen:)

Elin sa...

hur jävla korkade är ni inte om ni inte förstår att det endast är polishästar som rids i stan, så gå till polisen och klaga. ingen normal jävla människa rider i stan frivilligt finns inte någon mening med det överhuvudtaget.

Mikaela sa...

Hästbajs är inte lika äckligt som hundbajs, hästar äter gräs, havre o sånt... hundar, hmm allt annat? Asså visst, man vill inte trampa i det heller men det försvinner för fåglarna pickar bort det. Hundbajs däremot - fastnar under nån stackares sko innan det försvinner...

Anonym sa...

Eh. För det första har jag bara set hästbajs 1 gång i stan. För det andra så är inte hästbajs äckligt som hundbjs.
För det tredje så är det enbart polisen/högvakten som rider i stan, och de har viktigare saker för sig än att plocka bajs...
Tror det städas upp, om det aldrig städades upp så skulle det ju finnas hästbajs i stan och det syns ra mkt sällan.

Jag rider och har egna hästar, man kan inte rid med en stor skyffel, ärför kan vi inte ta bort bajset på samma sätt som hundägare kan.
Och det finns mååååååååååånga fler hundar än hästar i stan, så jag ser inte problemet...

Jenny sa...

haha, jag har hästo ch när jag rider och hon bajsar så hoppar jag av och sparkar liksom undan det åt sidan av vägen, typ ner i ett dike eller nått. Men det kanske skulle vara svårt att plocka ner det i en påse & det väger ganska mycket.
Men jag håller verkligen med om att det är äckligt! speciellt om det ligger mitt på gatorna!

Älskar din blogg!! :D

Kamilla sa...

Håller med dig helt. Polishästarna är nog värst. Ha en bra dag!

www.metrobloggen.se/kamilla

Anonym sa...

va fan, man kan faktiskt om man är en vettig människa åka dit efter att man ridit och ta bort det. Det gör vi som bor i en mindre by där det bara är vi som har hästar. Det är en självklarhet att åka dit och ta bort hästskiten efter dom! iallafall om det är på allmänna vägar!

nicklas eriksson sa...

Rom. Hamburg. Dublin. München. Genéve. Det är några europeiska (stor)städer som har lag på att hästar måste ha bajspåse bak på djuret. Svenska städer har ingen sådan stadga, och då tvingas andra ta upp efter de små kräken, något jag tvingats göra frekvent eftersom ridande polisen i Götet rider förbi hotellet där jag jobbar och de rara små kritterna ofta finner det för gott att skita precis utanför!

Polishästen - det enda djuret i världen som har rövhålet på ryggen!

Charlotte sa...

Men ojojoj. Det går ju knappt inte att rida på ställen numera där det INTE är folk. Där jag bor är det nödvändigt att ta vägar och trottoarer för att komma till ridvägar och då är det klart att hästen bajsar ibland. De som inte vet hur det är att rida ska inte påstå att man ska ha en påse under hästen eller rida runt med sopskyffel. Glöm inte att det är vi människor som tar över naturen och då måste djuren leva i "vår" värld. Plus att hundar och katter äter kött vilket luktar skit och inte försvinner lika snabbt. De som är så blinda att de stampar i en stor hög med hästlort får skylla sig själva. Ge oss naturen åter! =) Ha en bra kväll...

Pontus sa...

Såhär ligger det till. Vi har hästarna till att ta oss fram. Det gör vi inte med en hund. En häst är ett mycket större djur och ger av sig med mer avföring. Din lilla råtta till hund kan du faktiskt plocka undan efter. menar en Ica påse behöver man gå med för att få upp hästskiten.
Jag kan lova, jag rider, jag vet hur mycket dom ger av sig. Så jag tycker du borde tänka på där.

Anonym sa...

Hästar är herbivorer och därmed är deras bajs lättare för naturen att bryta ned och det går snabbare.

Anonym sa...

ska dom ha en påse där bak eller?

Emma sa...

Visst är det väl inte speciellt trevligt när det ligger stora högar av hästbajs lite var stans. Det håller jag med dig om. Dessvärre blir det väldigt svårt att plocka upp bajset när man sitter på hästen. Tro mig, jag vet. Har egen häst.
Så att hoppa av hästen för att på något vis få ner skiten i en påse eller liknande går knappt. Vad man kan göra är att man hoppar av och sparkar iväg det bort från promenadstigen där alla går. Typ till en buske eller liknande.

Ha en bra dag, kram.

Anonym sa...

Du verkar vara en toppentjej Natacha men seriöst, vad ytlig du verkar vara efter det här inlägget. Människor skaffar hundar, och det är inte mer än rätt att plocka upp det. Men hur ska man kunna springa omkring med en skyffel genom stan efter sin häst? De är bara djur, ha lite känsla. /Ciao

Anonym sa...

dom får väl skaffa en skit stor påse o plocka upp med, tycker det är skit äckligt med hästskit, och kan dom inte ta upp det så får dom väl låta bli och rida i stan och områden där folk går omkring, SHIT.. så äckligtl

Anonym sa...

asså..förstår inte en dels inlägg!! skit samma om det är hästbajs eller hundbajs!..självklart är det lättare att plocka upp efter en hund..och jag tror inte hon menar att man ska plocka upp efter hästen om man rider på landet..nu handlar det mer om inne i city..och varför ska man inte ta undan efter hästen som man får göra efter en hund??? klart som fan att man inte kan rida omkring med en skyffel, men det finns ju faktiskt "blöjor" (en slags påse baktill på hästen som allt skit hamnar i)till hästar..tycker inte det är mer än rätt att man ska ha det!!! Bajs som bajs!!! Det är lika otrevligt vilket djur det än kommer ifrån!

Jenny sa...

Det finns riktlinjer om att när man rider på vägar så ska man hoppa av och sparka undan högen från vägen ifall hästen bajsar.
Dock kan jag tänka mig att det kan vara svårt att sparka bort högen på vissa platser då det kanske inte finns något dike eller liknande i närheten. Sen kan man ju inte, som någon skrev, ha med en skyffel och kärra när man är ute och rider. Kan tänka mig att det bland annat är ridande poliser det gäller om det är i Sthlm och dessa kan ju faktiskt inte hoppa av hästen när som helt för att skyffla skit. Hundskit är ju faktiskt i alla fall möjligt att plocka bort.

Jenny sa...

"Skojar du,??
Dom flesta "mini hundar" lever på torr foder, dvs när dom väl bajsar så e de en minimal HÅRD tolle, å ser mycket "fräshare" ut än en gigantisk hästaskit`s diarre`tolle!
Å till de andra som känner sig träffade;
Varför INTE rida runt med en skyffel? de e vällll fan lika lätt att binda fast en plast skyffel vid en "promenadshäst" i stan, som att bära runt på en "bajspåse!!! Marina!"

Haha du verkar ju helt körd, du kan ju inte ens lägga fram dina åsikter på ett vettigt sett.
Diarre ? Hästar har nog diarre lika ofta som hundar ska du se.
Och att "binda fast en skyffel" på hästan skulle vara lika lätta som att ha en plastpåse i fickan?
För det första så kan skyffeln ligga och slå mot hästen, för det andra kan den fastna i saker man går förbi och då kan hästen få panik. Om en häst skulle få panik i stan kan jag lova dig att det skulle orsaka lite mer än vad en skithög som försvinner om det regnar en gång gör!
Tänker inte dra upp resten av mina åsikter igen för de har jag redan delat med mig av men kan du inget om hästar eller regler angående dem så tycker jag du ska dämpa dig lite.
Dessutom så är det POLISER som rider inne stan, så det är ju inte direkt så att det är ett hundratal privatryttare som rider runt där varje dag.

Zandrea sa...

håller med dig till fulla.. En liten hundbajja gör inte mycket, men hästskiten som ligger över hela gångstigen. Nej, ta med er en skyffel, vi får dras med bajspåsarna.

Anonym sa...

fan vad vissa resonerar knäppt. det är helt omöjligt och kliva av och "plocka" reda på hästbajs. skillnad med en hundjäkel som man faktiskt kan ta reda på bajset. och hur ofta ser man hästbajs i allmänheten? väldigt sällan. och hur ofta ser man hundbajs? jo jämt!

bitte sa...

så löjligt att jag inte ens orkar engagera mig

Anna sa...

absolut inte, det finns faktiskt lag på att ryttare måste ta hand om bajset om man rider runt på allmänna platyser, att sparka ner skiten i diket räcker ju faktiskt!

Sara sa...

Anonym: Hört talas om allemansrätt?

Annars håller jag med Sandra, det är fel att rida mitt inne i städer, däremot ser jag inget fel i att rida på mindre vägar samt på stigar i skogen.

Ni som tycker att man ska rida runt med sopsäckar, skyfflar, sopkvastar och allt möjligt borde nog ta och tänka om lite..

Anna sa...

Svar till Jenny: Du fattar inte att folk kan ha häst i stan. Nee, men nu kanske det är så att det är poliser som rider runt och på så sätt har det kommit hästskit i stan. Ibland ser man poliser rida runt. =)

Julia sa...

hahaha men tror du verkligen man skulle rida med en stor skyffel och en svart säck på ryggen fylld med skit då eller?

sen om man råkar trampa i hästskit så luktar det nada eftersom dom bara äter grönt, skillnad mot hundskit!! trampar man i hudskit så får man fan mig slänga skorna!!!

Snälla tänkt till innan du skriver såna otroligt iqbefriande saker!!

Anonym sa...

MEN HALLÅ?? MAN RIDER INTE INNE I STAN, BARA POLISER SOM GÖR DET! OCH ÄR NI ERA JÄVLA STATSDIVOR UTE PÅ LANDET MED ERA STILETTKLACKAR SÅ FÅR NI TA DET SOM DET ÄR ELLER SKYLLA ER SJÄLVA.. JÄVLA PUCKON!

Natasha sa...

jag tror att de är ett måste att plocka upp bajs från hästar också, men sen är det nog inte så att nån orkar göra det :P

Anonym sa...

ja men snälla tror du att hästar går runt omkring på stan och sånt o bajsar dom är ju bara på speciella ställen.. hundar dom går ju vart som helst på stan, på lekplatser osv såå nej jag tycker att du ska lämna ifred hästarna.. och skjöt om ditt

Jennie sa...

Om nu hästarna (i det här fallet mest gällande polishästar som patrulerar gatorna) ska hålla sig i padockar och ridhus så kan väl ni låsa in era hundar i hundgårdar och ni kan jogga i idrottshallarna.
Ungefär samma sak förstår ni.

Jenny sa...

Jag tycker det är fruktansvärt dåligt av dig att inte godkänna vissa kommentarer i det här inlägget. Bara för att alla inte har samma åsikt som dig så borde de få säga sin åsikt så länge de inte går till personangrepp mot dig eller dina nära och inte är olagliga eller hotfulla. SKÄRPNING!

Anonym sa...

neej, jag som har tyckt att du är en sådan bra tjej! nu rasar du ner till minus 100. det är INTE samma sak med häst- som hundbajs. så otroligt mycket äckligare med hundbajs som ser ut som människobajs. hästbajs är som gödsel. dessutom, om du inte visst det, så har vi vaktparader i stockholm. det tillhör stadsbilden, liksom poliser och millitärer.
din lilla paris-hilton-hund har bajs som stinker otroligt mycket mer än både ko och häst.

Erika sa...

Att uppfinna ett system för att hästbajset tas upp borde inte vara svårt nu för tiden.
Tror snarare att det handlar om polisernas status, de känner sig nog för fina för att skyffla bajs mitt i stan.

=)

Louise sa...

som min kompis brukar säja när nån frågar varför hon inte tar upp bajset efter sin minsta hund,
-har du katt?
-ja.
-Mhm, tar du upp bajset efter din katt eller? näej precis..

Nettan sa...

Hästar ska inte ridas på gator mitt inne i staden så länge det finns ridstigar i skogen att hålla sig till.
Men om det inte skulle finnas det så finns det ju inte så mycket att välja på.

Själv skulle jag aldrig skaffa en häst om det inte finns ridstigar att hålla sig till, i närheten av stallet.
Så häst mitt inne i stockholm... Aldrig..

Mycket bra blogg du har. :-)

Anonym sa...

haha bevis på hur dum du är och att dina läsare är ännu dummare. Nu promenerar ju inte hästar på trottoarer eller hur? Hästskit ser man medans hundskit kan man ställa sig på i vilket fall som helst.

Där har du förklaringen till varför.

Mandizz sa...

Dumt att skriva så dumma komentarer, onödigt till alla er som skriver anonyma och tycker natacha skriver jätte dumt i det här inlägget. Som jag skrev förut så tycker även jag att det kan vara lite fel att det ska finnas så mkt hästbajs på trottoarer.
Men jag tycker inte direkt
att det är hästarnas fel, utan de borde ju vara dom som tar ansvaret för dom, som låter dom bajsa ner på trottoarer satt folk trampar på det, kanske man skulle plocka upp det i en plastpåse ist! :) Forstätt driv din blogg och låt inte alla onödiga kommentarer hindra dig!

kram!

Anonym sa...

hahahahahhaha men jaaa! och hästar ser man varje dag i stan,

Anonym sa...

Finns det ens hästar i stan?;O

Olívia Németh sa...

Haha, du är söt=) Men du har helt rätt! Och det luktar ju till och med!!

Sara Sakhnini sa...

Usch, jag tycker också att de borde förbjudas. Jag var själv ute och gick igår och det var verkligen fullt av deras skit. Det är inte kul :/

Kramkram

Anonym sa...

fantastiskt kul. jag har skrattat och gråtit om vartannat åt kommentarerna. så för att hästar bara äter gräs, skulle det vara okej? jag är vegeterian, är det okej om jag sätter min en stund på en trottoar inne i stan med morgontidningen? hej!

Anonym sa...

Lite tips för er som hatar att ha hästar för nära era bostadsområden, jobb mm. Ryttare har en himla massa ansvar som dom väldigt ofta struntar högaktningsfullt i.

http://www.hasthalland.se/nav32996_5...4079992125E150

Anonym sa...

Men hallå.. En hästs bajs ser man.. O det e ju inte så att man "råkar" trampa i det när man tassar runt i sina fina skor på gräset...

Anonym sa...

Alltså seriöst, det finns ofta folk anställda av kommunen som plockar upp efter ryttare, gör ingen big deal av det! Hästen är det finaste djur vi har.

milisia sa...

Nej usch nej!

Kim sa...

Jag tycker bajset du sprider är ett större problem.

Kim sa...

Vore intressant att veta vilket ansvar ANONYM tycker att vi ryttare ofta struntar i?

Du får enligt Allemansrätten miffot själv hänvisar till rida överallt så länge inte marken tar skada.

Anonym sa...

Jag jobbar vid Stureplan så NEEEEEEEEEEJ DET BORDE DE INTE FÅ!!!!!!

Vaktparad varenda jävla dag! Samma jävla låt, om och om igen, och hur mycket skit somhelst!

Anonym sa...

haha fyfan vad ni är patetiska, Bära runt på en bajspåse. vad väger det ?. femton kilo?. ni kan ha det i fickan, ska vi ha skyfflen och ica påsen i bakfickan som rider?. haha ni är så otroligt korkade allesammans,det må jag fan säga. hahaha. skrattade mig igenom hela inlägget. låt hundarna skita ner, låt hästarna skita ner, MEN BILARNA DÅ?. dom förstår SJÄLVA miljön men ingen av er bölar över det. min hund har lärt sig skita vid en buske där ingen kan trampa på det. lär era det med era idioter. min häst skiter på gatorna, stör det dig varsegod ta du up det?. och trampar man i en hästskit e man så jävla blond så det finns inte, hundskit är en annan sak. haha fyfan nu ska jag skratta vidare era patetiska jävlar. hahaha. Fyfan vad ni e störda . Plocka up efter era hästar. jaha men plocka ni up era fimpar och ölburkar efter er?. DET ÄR MINST LIKA OFRÄSCHT SKALL JAG SÄGA ER .

:) sa...

det finns ju bajspåsar för hästar som man sätter fast under svansen så när de skiter så skiter de i påsen:D smart! alla som rider runt i sthlm skaffa sånna typ nu;)

Anonym sa...

Seriöst!! Är ett inlägg om hästbajs värt 107 kommentarer? GAH!

Marina sa...

TILL JENNY FRÅN MARINA
Faaan vad du e trög! Vadå polishästar i stan? Klart dom åsså ska plocka upp tollen efter sig, vadå e dom över lagen? annars kan dom lika bra köra motorcycklar el mopeder i stan, Bajs som bajs var hela mitt syfte! heldre trampa i liten tolle än fastna med hela foten i en gigantisk! pallar poliserna inte plocka upp skiten eftersig i stan så borde dom ändra färdmedel!
Marina