onsdag 28 maj 2008

Nu får det vara nog!


Va med i årets viktigaste kampanj: "Nu får det vara nog!"
I och med den vill vi förändra attityden kring våldtäkt, och tjejers "skuld" vid våldtäkt.
Skriv in dig på www.veckorevyn.com/SkrivPa
Veckorevyn har en insamling av namn, just nu har 4844 personer skrivit in sig. gör det du med!

Kramiz/Nati

11 kommentarer:

Jonas Lindberg sa...

Men varför ska alltid killarn bli skylda på våldtäckten. Det är synd om oss också som alltid är syndabocken, som om vi alltid är hemska männsikor! Om en man möter en kvinna en mörk kväll tänker hon: Våldta mig inte, slå mig inte! Om hon istället möter en kvinna så tänker hon: Undra vart hon köpt den snygga jackan, snygga skor! Det är förjävligt att dra alla killar över en kant!

Pauline sa...

Bra där! Jag skrev på igår :)

Sara sa...

Jag håller med Jonas! Sen har jag vart med om en hemsk sak som att tjejen ljög om att hon hade blivit våldtagen! och killen blev fälld!! och det är hemskt tycker jag..inte nog med att det är en förnedring mot de tjejer som verkligen har blivit våldtagen så tycker jag att det är fel att man alltid tar tjejens sida vid våldtäkt! I det här fallet fanns det inga som helst bevis MEN man valde att lyssna på tjejen, VARFÖR? det är en katastrof tycker jag...så jag tänker inte skriva under nånting!

Linn sa...

Men hur gör vi med de falska våldtäktsanmälningarna som görs mot killar av tjejer som antingen vill hämnas, tjäna pengar, synas eller bara inte förstår vad de håller på med?

bella sa...

Snälla Jonas, anledningen till att killar blir anklagade för våldtäkt är att det är i majoritet killar/män som våldtar. Ytterst få kvinnor våldtar.

Det är hemskt att som tjej vara rädd när man går hem i mörkret och undra om den där killen som går på andra sidan gatan är en våldtäktsman.

Sedan kan man förstå din synvinkel som kille, det kan inte vara särskilt kul att känna sig utpekad bara för att man är kille.

Emma sa...

Syftet med veckorevyns namninsammling är väl knappast att lägga skulden på killar utan bara göra det klart att ingen tjej ska behöva känna att hon får skylla sig själv för att hon gick utmanande klädd.
Och jonas DU behöver ju inte dra alla över en kam och påstå att vi tjejer anser att alla ni killar är hemska potentiella våldtäktmän för så är det inte.
Men om killar istället skulle stå upp lite mer och yttra sig i frågan och inte bara gnälla om att det är synd om er?! så kanske tjejer i sin tur skulle känna sig lite mer "förstådda"och mindre skuldbelagda och inte tänka så när dom möter en harmlös kille på natten. Om inget annat skulle det vara uppskattat att höra en kille säga ifrån om våldtäkter för en gångs skull.

Robin Fröström sa...

Va hemskt :S

MATHILDAS sa...

Natacha, jag älskar din blogg! :)

Anonym sa...

Jag tycker det är jätte bra att du skriver om det här i din blogg. Folk måste få upp ögonen när det gäller våldtäkts anmälningar i Sverige. Jag anmälde min mammas man för några år sen, men det gick inte vidare för att för många år hade gått. (bristande på bevis) Men är man rädd och vet inte vad man ska ta sig till så är det inte så konstigt att man håller det inom sig tills det brister.
Så en grundlig utredning ska det banne mig vara.

Sen vill jag bara tipsa dig om att kanske ge en plats i din blogg för alla som jobbar frivilligt i kvinnojouren. Dom har hjälpt mig och massa andra att komma bort från idioter och komma vidare. Och det är frivilligt útan lön. (helt sjukt om man tänker på att dom måste agera psykolog, vän, medmänniska och mentor helt gratis... samidigt kanske också ha en hotild över sig).. men jag är jävla nöjd att du drog upp detta. Pössikram/ Dnis

våldtäktsoffer sa...

Hej natascha. Jag tycker om ditt inlägg, och eftersom du når ut till fler skulle jag fråga om du vill länka till min blogg. jag vill nå ut till så många som möjligt, eftersom detta är ett så viktigt ämne.
Jag har är fortfarande i process med polisen- och skriver i min blogg om alla känslor och hinder o så. vore dig evigt tacksam.

tack på förhand!

Anonym sa...

Ändra attityder gör man inte genom att ha på sig en tröja