måndag 25 februari 2008

Artikeln i Aftonbladet!Den uppmärksammade artikeln om glamourmodeller i Aftonbladet, var gårdagens samtalsämne.
Min åsikt om detta är att varje människa ansvarar för sig själv, självklart tycker jag att det är tragiskt när osäkra unga tjejer utnyttjas.
Jag vet inget om just dom här tjejerna eller om det dom berättar, så just det kan jag inte uttala mig om.
Jag har inte varit med om något liknande.

Jag tror att vissa tjejer tappar respekten för sig själva, ofta på grund av andra saker som en dålig uppväxt.
Och när man har tappat respekten för sig själv så bryr man sig inte längre, man vill bara få bekräftelse till vilket pris som helst, kanske för att ersätta kärleken man aldrig fick som liten.
Det vissa tjejer inte förstår är att sådan sorts bekräftelse leder bara till att man till slut blir helt tom inombords.

Jag har sökt sådan bekräftelse, men har insett att det inte ger något.
Jag var så deprimerad ett tag att jag gick hos en psykolog, men min räddning var nog när jag träffade Dhani, Dhani är min hjälte!
Äntligen träffade jag en kille som älskar mig för att jag var jag och inte för att jag hade gigantiska pattar, eller liknande.
Jag har idag ett mycket bättre sjävförtoende, och behöver inte visa brösten för att veta att jag duger.
Jag vet att jag är en smart tjej och kan så mycket mer än att visa brösten i en tidning.

Jag tycker att ni som vill jobba som glamourmodeller ska sätta krav.

*Ha alltid kontrakt på allting, och be någon kunnig kolla på kontraktet innan ni skriver på

*Se till att få bra betalt för jobb,och oavsett om dom säger att det inte finns någon bra budget så tro mig det finns det vist.

*Jobba ALDRIG gratis- och nej sprit och resor är ingen betalning

*Gå aldrig med på något som känns fel

*Tänk på framtiden, kan det du gör påverka något annat du vill göra

*Se alltid till att få godkänna intervjuer och citat


Det här har jag lärt mig efter att jag begått misstag efter misstag.
Puss på er/NatachaFör er som inte läst artikeln:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1908412.ab

55 kommentarer:

Emily sa...

Håller me dig helt & hållet..
Älskar din blogg =)

Sara sa...

Jag är faktiskt en gammal vän till Dhanis kusin Fredrik =))

Erika sa...

Hej:)
Jag måste erkänna att jag tidigare haft en dålig uppfattning om dig och att jag nu när jag börjat läsa din blogg ser att du verkar vara en urgullig och smart tjej. Jag gillar din blogg och det du gör. Var en förebild för andra glamourmodeller:) Ha en underbar vår!

Magdis sa...

väldigt bra inlägg!!!!! :)

Anonym sa...

Hej läste nyss att elita åxå ska förminska sina bröst den 6 maj, kommer du göra de eller snackar du bara? för de va väldigt länge sen du skrev att de var på gång?
jag vet hur mycket elita har i sina har du mer eller mindre än henne?
mvh
jana

Pauline sa...

bra skrivet!!

Anonym sa...

Kan erkänna att jag inte gillat den sidan jag såg av dig i Paradise hotell, Men efter att ha läst din blogg så har jag helt ändrat uppfattning! Du verkar vara en urgullig och intelligent tjej!skitbra inlägg by the way, unga osäkra tjejer behöver förebilder som du!! /J

Fiia sa...

Känner igen mig såväl om att söka uppmärksamhet för att känna att man duger, tragiskt men sant! :(

Caroline sa...

Bra skrivit! Tråkigt att unga tjejer ska bli offer för ett knasigt samhälle!

Anonym sa...

Tjenaa

Gillar faktiskt din blogg och kollar in den då och då.
Ville berätta om att jag kommer ha en ny TÄVLING på min blogg imorgon, så delta gärna då. Vill du veta mer gå in på min blogg http://Ferhat.blogg.se/
Detta skickas inte endast till dig, jag skickar detta till alla bloggar jag kollar in varje dag.

My sa...

Jättebra skrivet, Natacha :)

SMB sa...

Ja, bra inlägg. Tycker det är bra att du håller dig till flickorna själva och inte skriker för mycket på dem som "utnyttjar" dem. För det är ju faktiskt så att oavsett vilket jobb man har så är det någon annan som tjänar pengar på det du gör. Hade fint!

Anonym sa...

Håller oxå med dig! Läser din blogg varje dag!:)

HELENASCITY sa...

*
*
bra skrivet!
*
*

Sophie sa...

mycket bra skrivet....

jag tycker dock att det ar intressant hur mycket uppmarksamhet Jennys artikel har fatt..Sophie
http://legallysophie.blogspot.com/

14år och mamma sa...

Efter att du kritiserade Carolina gynnign som jag håller varmt om hjärtat har jag varigt lite, hmm :). Men det här var bra.

14år och mamma
http://viungamammor.blogg.se

Anonym sa...

åh så bra sagt natacha! det är verkligen så som du säger till 100 % o jag ska försöka komma så långt som du en dag! om du också en gång vart där, men lyckligt nog känner dig hel nu så gav du mig en massa hopp att det löser sig! jag beundrar dig ett enormt!

Amanda sa...

Har alltid tyckt att du är en toppen tjej, av det jag sett och hört! Och tycker det fortfarande. Det är toppen att du har mer respekt för dig själv nu med eller utan som du säger "gigantiska tuttar" men vill bara att du ska veta att det finns dom som har lyckats se ditt riktiga "jag" även när du visade brösten, haha! Trots att jag inte känner dig. Tycker din blogg är toppen, besök gärna min. Puss puss /Amanda

Anonym sa...

Det pinsamma i det hela är väl att ungefär 90% av alla tjejer i Sverige som går denna vägen efter några år (och lite slitnare) talar ut om hur eländigt det var och ska leka mamma helt plötsligt, att unga tjejer ofta gillar att synas och se bra ut (och få uppmärksamhet pga detta) är knappast något nytt direkt, fenomenet lär väl ha några tusen år på nacken minst.

Anonym sa...

här finns det:

www.lipsyl.se

Nathalie sa...

Du är grym Natacha!

"Äntligen träffade jag en kille som älskar mig för att jag var jag och inte för att jag hade gigantiska pattar, eller liknande." helskönt uttryck =D

Verkar som att du verkligen har dina fötter på jorden. Älskar din blogg =) Ha det fint!

Anonym sa...

Jag har tidigare tyckt att du är blåst bimbo som borde fortsätta med utvikning för att det är det enda du duger till men jag måste säga att jag har HELT ändrat uppfattning om dig, speciellt efter det här inlägget!
Du har visat att man kan förändras och att även utviks flickor har något bakom pannbenet!

The Vault Dweller sa...

"Min åsikt om detta är att varje människa ansvarar för sig själv,"
Visst är det så. Förstår faktist inte ens varför hon går ut i media och tycker synd om sig själv. Hon förstorar brösen föratt framstå som sexig men blir förvånad att hon blir behandlad som ett sexobjekt när hon har ett par uppumpade bröst som sin enda "vara".
Detta är som en tidigare kommentar säger inget nytt fenomen att bonnläpparsflickor drömmer om att bli alla unga pojkars runkobjekt.

Just nu kanske just du släcker någons 2 veckor gamla dröm där ute. En dröm om att få lämna Byhåla och åka till coola Stockholm där kungen bor och träffa alla trendiga människor på inneställen på Östermalm. En dröm om D-kupa och att få ligga med den där dryga killen med undermåttlig penis som kan få dig utvikt i dom där blaskorna som du inte ens läst förut. Inte föratt du inte velat, utan snarare föratt du inte hittat texten emellan alla sliskiga bilder.

Nu har jag aldrig kommenterat i din blogg förut, eller läst den ens så jag förmodar att du som alla andra har en såndär jättetuff funktion som gör att du måste godkänna alla kommentarer innan dom visas. jaja återstår att se! Har du inte en sådan funktion så måste jag nog ge dig ett bonuspoäng.

The vault dweller of Vault 13 sa...

Jag igen... MÅSTE bara kommentera en kommentar!!
"Jag har tidigare tyckt att du är blåst bimbo som borde fortsätta med utvikning för att det är det enda du duger till men jag måste säga att jag har HELT ändrat uppfattning om dig, speciellt efter det här inlägget!
Du har visat att man kan förändras och att även utviks flickor har något bakom pannbenet!"

Finns det ens någon logik i din kommentar? Hon är alltså smart, även fast hon gjort alla dom där grejjerna som bevisat att hon är osmart.
Adolf Hitler hade med andra ord varit en smart gosse förutsatt att han kommit på i sista sekund att döda 6miljoner judar är fel. Eller hur var det nu?

Anonym sa...

Du verkar klok nu men du har ju fortfarande giganstiska pattar. Ska bli kul att se din nya inställning när du förminskat dem. Och kanske blivit brunett också. Kollar din blogg varje dag och är imponerad av din stil.

Anonym sa...

det har du visst det! Var ärlig istället... jag har ju sett det

lovisa sa...

Bra inlägg=) KOLLA IN MIN BLOGG OCKSÅ=)puss
Lovisap.blogg.se

jenny sa...

Bra inlägg!
Tror du som offentlig person är eller åtminstone har varit en förebild för många unga tjejer som dröm om att ha ditt utseende och liv. Genom att blogga och skriva inlägg som dessa visar du att det finns en person bakom och under skalet! Dessutom känns det du skriver så trovärdigt för de kommer verkligen från någon som man kan föreställa sig vet vad hon talar om! =)

Anonym sa...

hejsan, måste säga att jag inte hade en så jätte bra uppfattning av dig förut, men efter o ha läst bloggen o så, så måste ja bara säga att jag verkligen respekterar dig, du är grym! och föresten så är Dhanis syrra min lärare :P

ha d underbart :D

Saga sa...

Hej Natacha! Ett väldigt bra inlägg, och viktigt! Jag har också drömt om livet som glamourmodell, och jag har den nog fortfarande någonstans i bakhuvudet. I flera år drömde jag om att förstora mina bröst endast för att duga som modell för Moore. Idag har jag redan träffat Bingo och medverkat i Moore, och visst det var verkligen kul att få den bekräftelsen som "Moore brud" och att träffa en kändis, men det var bara för stunden, för sedan vill man bara ha mer och mer. Ärligt talat så tror jag bara att man mår sämre och sämre... Idag har jag insett att jag är värd mer än att visa upp mig naken i en tidning! :)(Dock är det inget fel med det, men jag vill inte längre vara ett runkobjekt) Jag tycker ändå att modellerna är grymt vackra, men det är jag också! Kram Saga

Anonym sa...

Du skulle vara minst lika vacker med små bröst, brunt hår och utan extensions. För det är ditt ansikte, och dina armar och ben som gör dig så snygg som du är.

Rebecca sa...

Du var så jävla gullig i paradise hotel, har alltid tyckt om dig och ta fan inte åt dig av vad folk säger och tycker om dig! Keep up the good work.

Leylah sa...

men seriöst tror du att Dhani hade varit ihop med dig om du var ful....

Anonym sa...

jag tror jag älskar dig!! haha bra tips nati :)

Eva sa...

Det va bra skrivet tycker jag.

cathrin sa...

Du är verkligen en vettig tjej. Visst hade jag förutfattade meningar om dig förut, men inte längre! Du är en jätte gullig tjej. Andra bloggerskor borde ta lärdom från dig.

Sluta inte blogga :)

Carro sa...

Det är så sant, allt du skriver.
Jag tror många haft för mkt fördomar mot dig, inkl. jag. För du är verkligen en väldigt smart, vacker, intelligent, varm människa.

Armina sa...

yes , du har så rätt :)

Anonym sa...

"Du verkar klok nu men du har ju fortfarande giganstiska pattar. Ska bli kul att se din nya inställning när du förminskat dem. Och kanske blivit brunett också. Kollar din blogg varje dag och är imponerad av din stil."

Förlåt , måste bara kommentera dett a inlägg , menar du Anonym att man blir klokare som människa om man har små tuttar & brunt hår ? då är ju du väldigt trångsynt .

denise sa...

du är så jävla bra! :)

/ http://nisur.blogg.se

Sabbe sa...

Tycker att det är toppen att du skriver blogg just för att så många verkar ha en ganska fel uppfattning om dig. Jag diggar dig med eller utan dina "gigantiska pattar":D
XoXo//S

http://sabbe7000.blogg.se

eunathan sa...

halå snygging :) gillade din blogg skarpt.. tycker du skulle fixat ut din msn på något vänster;) nej ja låter ju som vilket 13åring som helst som letar efter den :) men så är inte fallet ;) kan ju dra till med ett fint svar pusss pådej :)

Anonym sa...

Haha. Jag skrattar varje gång jag läser din blogg Peyre! Ibland för att du har VM i särskrivningar och ibland för att du är rolig och ibland för att du verkar så gullig med saker o ting.
Alltså oftast med dig och INTE åt dig.
Idag skrattade jag mest när du skrev det där om dina bröst. (hemskt att det är ett allmänt diskussionsämne)
Det du skrev tyder på en sak: Självironi.
Du vet om att du har en snygg kropp och att män i allmänhet faktiskt tycker att dina bröst är ganska heta. Det som gör det hela så kul är att du dessutom vågar skämta om det inför flera tusen läsare!
Du är värd all cred Peyre och jag hoppas att du fortsätter blogga länge!
ferraud.blogg.se
MVH Pierre

Isabella sa...

Det är sånna som DU som får unga att tappa respekten och självförtroendet över sina kroppar. Du viker ut dig och visar världen den "perfekta" kroppen, männen s.k ideal.

Men nu har du blivit smart. Verkar det som.

Malena sa...

Jag jobbar som glamourmodell. Och visst är det så att just dessa tjejer som känner sig alldeles tomma inombords efter såna här jobb, oftast har sökt efter en bekräftelse. Då suddas gränserna lätt ut som de från början hade! Har man dåligt självförtroende eller sår man försöker läka genom detta så har man hamnat helt fel! Det är en tuff bransch!

Jag älskar att stå framför kameran och är helt nöjd med mig själv! Jag skulle inte kunna känna mig utnyttjad då jag vet vad jag vill och gör de jobb som känns rätt för mig! Det är jag själv, och ingen annan, som har ansvaret över mig själv och min kropp! Och jag vet, som även du påpekar, att det krävs inte ett par stora bröst för att bli älskad! Man behöver stå på ett par stadiga fötter så man inte glömmer bort vem man är och vad man vill ha ut av detta! Kolla gärna min blogg malenasvarld.blogspot.com
Jag kommer också att skriva ett inlägg om detta!

John sa...

"Det pinsamma i det hela är väl att ungefär 90% av alla tjejer i Sverige som går denna vägen efter några år (och lite slitnare) talar ut om hur eländigt det var och ska leka mamma helt plötsligt, att unga tjejer ofta gillar att synas och se bra ut (och få uppmärksamhet pga detta) är knappast något nytt direkt, fenomenet lär väl ha några tusen år på nacken minst."

Hahahaha exakt, dubbelmoralen gör en lika spyfärdig varje gång, fan människor stå för det ni gör vad det än nu råkar vara, agera publika runkobjekt t ex, kommer alltid finnas en stor efterfrågan på den typen av verksamhet så vi lär få dras med fler unga damer som i dryga 20 års åldern "talar ut" om en hel hög med självklarheter, går ju annars att räkna ut med arslet vilka krav/förväntningar och olustiga situationer man kan hamna i som tjej i den branschen.

Rimligen borde de flesta tjejer vara medvetna om detta (annars kan man verkligen börja ifrågasätta hur många hästar som finns hemma) men de tar en chansning, "det händer inte mig" tänket och stoppa i huvet i sanden är två mycket gångbara taktiker hos många människor, med blandat resultat.

Det här verkar vara den stora ryggdunkartråden men de krav hon skriver är ju egentligen självklarheter i vilken seriöst bransch som helst, problemet i just denna bransch är att det finns väldigt många minst lika vackra unga damer från betydligt sämre hemtrakter än vad Sverige har att erbjuda som nöjer sig mer än väl med en kort smak av det goda livet utan någon direkt ersättning så kommer man med den kravlistan lär man i 99 fall av 100 inte få överdrivet mycket att syssla med

och när ska svenska utvikningstjejer sluta kalla sig för "glamourmodeller", "vi sysslar inte med erotik" yeah rite, dags att hoppa ner från era små hästar, jag har inget emot folk som ser bra ut och vill visa upp sig men försöken att få det till något annat är hyffsat löjliga (väldigt ofta är det dessutom indirekt förlöjligande av de personer som gör samma sak men står för det också)

Livet mitt i livet sa...

Verkar vara bra tips! Hoppas bara att de som tipsen är riktade till tar dem på allvar.

Kan tänka mig att det är svårt för många att ställa krav i början - du är väl så etablerad nu att du har lite att sätta emot, men en ung tjej som skulle göra vad som helst för att få in en fot i branschen vågar säkert inte ställa samma krav, av rädsla för att de ska säga "Jamen då tar vi någon annan då". Usch, stackars flickor.

Anonym sa...

Förlåt men nu blev det väll lite dubbelmoral här? Du tror väll inte att Dhani hade blivit i hopp med dig från början om du inte varit en känd utviknings tjej som visat "pattarna"?

Anonym sa...

Jag måste lägga in en kommentar här... "Anonym", jag förstår inte hur du kan tro dig veta varför Dhani föll för Natascha..??!

Och John, har du själv jobbat som glamourmodell(som för övrigt är vad media kallar oss i så väl sverige som andra länder)??

Jag mäsrker att det finns en hel del trångsynta och enormt fördomsfulla människor som skriver här!!

Elina sa...

Ville bara tala om att du är den vackraste människan jag någonsin sett. (och inlägget är också väldigt bra!)

Anonym sa...

"Du verkar klok nu men du har ju fortfarande giganstiska pattar. Ska bli kul att se din nya inställning när du förminskat dem. Och kanske blivit brunett också. Kollar din blogg varje dag och är imponerad av din stil."

Förlåt , måste bara kommentera dett a inlägg , menar du Anonym att man blir klokare som människa om man har små tuttar & brunt hår ? då är ju du väldigt trångsynt .

Svar: Nej det var verkligen inte så jag menade. Natacha är väldigt klok nu som blond och storbröstad, och hon kommer vara det sedan också. Men det är lärr att säga som hon säger fast frågan är om hon har samma inställning efter att hon opererat sig. Det jag reagerade på är att hon pratar som om hon redan har förminskat dem. Och det har hon inte. Hon är ju fortfarande en storbystad blondin.

Anonym sa...

Hmm, verkar de inte som "anonym" här som kommenterar allas negativa åsikter i själva verket är natacha som skriver men utger sig för att va anonym? haha, skrattretande isåfall...

John sa...

"Och John, har du själv jobbat som glamourmodell"

hehehe nej verkligen inte

bara för att man vet hur den bistra verkligheten ser ut så är man varken trångsynt eller fördomsfull. Du kan kladda hur mycket läppstift som helst på en gris, det kommer fortfarande vara en gris (och "glamourmodell" branschen är då grisen i det här fallet)

Anonym sa...

Jag har varit tvungen å skriva lite i min blogg om artikeln. Du får gärna läsa , tänkte på att du med tagit upp artikeln. www.jennymatsson.blogg.se

Du kan gärna säga vad du tycker å synpunkter. Eftersom du varit med en massa i svängarna och vet vad det handlar om. Du kanske inte minns men jag var med på K1, minns samtalet du fick av hern efteråt när vi satt i "lougen"

Måste bara berätta oxå, jag går på en kurs och min kompis berättade att de hade haft nån bikinivisning på baren där dom jobbar. Och tjejerna som gick där hade ju varit as packade och betett sig som divor och var jätte otrevliga. Så sa hon det att när Natasha P var på Tranan, trots att du är känd och hon hade räknat med att du skulle vara lika dryg och otrevlig som bikini tjejerna. Så tyckte hon att du var så himla rar och snäll. hon blev helt paff över hur försynt och snäll du är :-)
att det inte är nå div fasoner och ser ner på andra vilket många av modellerna gör mot andra "vanliga"


//kram Jenny

Anonym sa...

Vill säga att jag är glad att du erkänner dina fel oc misstag och att du står för det på ett så fint sätt! Fast än jag inget vet om dig så är jag jätte glad över att du hittat din MAN(äntligen) och önskar er all lycka! Jag vet oxå hur snurrig man känner sig innan man hittar den riktiga mannen som värkligen älskar än! ha det så fint bruden! kram å hej