tisdag 18 mars 2008

Slitztvång?Kul att man fick veta på omvägar att man är på Slitz senaste omslag.
Det är så seriösa folk är nuförtiden, folk kör sitt race och skiter i allt annat.
Visst, på sätt och vis så får jag skylla mig själv, då jag som yngre gett bort rättigheter till bilder.
Jag brydde mig inte så mycket om vad det stod i kontrakten och det får jag betala för idag.
Tycker att dom kunde varit så pass schyssta och ringt och meddelat mig åtminstonde.
Visst, egentligen behöver dom inte det, men jag tycker att man kan vara en snäll människa iallafall.

Vad tycker ni?Xoxo/Natacha

62 kommentarer:

Anonym sa...

jag tycker att det är jätte tråkigt att en tjej som du som verkar så gullig som människa ska vika ut sej. folk får en sån otroligt tråkig bild av dej än fast de kanske inte behöver ha det. folk snackar skit, kollar snett och helt enkelt trycker ner dej pga av att du viker ut dej.. tycker du att det är värt det? man får ju inte ens mycket pengar för det. fast att bli förnedrad som människa tycker jag iaf inte har något pris.

Rasmus sa...

Förståss väldigt konstigt beteende att bara lägga ut framsidebilder helt utan att fråga/meddela. Det säger faktiskt en hel del om hur seriös tidningen i fråga är....

Wysteriia sa...

Så svårt är det inte att lyfta på luren eller skicka ett litet mail och berätta att dom tänker använda en av dina bilder till ett omslag! Ett omslag är ju ändå en rättså stor grejj.

Petra sa...

Ja, det är verkligen det minsta man kan begära. Jag har skrivit kontrakt med samtliga fotografer innan jag gått med på några som helst sessioner. Inte för att jag tror att de ska sälja bilderna vidare... men man vet ju aldrig. Jag kanske vill bli politiker en dag.

Ämli sa...

Ja, dom kan ju faktiskt höra av sig till dig och säga att du är med. Det är ju inte så svårt. Det är ju faktiskt framsidan på en tidning också.

Paulina sa...

Om du har skrivit på kontrakt och de har köpt bilderna så äger de ju dem och får göra vad de vill med dem. Så de har absolut inga skyldigheter att höra av sig till dig. Har gått fotoskola och vi gick igenom det där. Man ska ju alltid skriva kontrakt, huruvida modellen ska få betalt när bilderna publiceras och så där. De menar ju inget taskigt med att publicera den, de har den väl i en bildbank helt enkelt och den passar som framsida.

Men jag förstår att det inte är kul för dig att en bild ploppar upp bara så där på en framsida... och att du aldrig vet när det kan hända igen.

Det är ju bra att du tar upp det, så tjejer och killar blir uppmärksammade på att kolla igenom kontrakt när de blir fotograferade.

Mumsan sa...

det låter ju helt otroligt! jag hoppas att kontraktet du skrev på inte gav dig en engångssumma, utan att du får pengar vid varje bild de publicerar?
med tanke på att du tonat ner med "riktiga utvik" (eller kanske helt lagt av?) så borde de ju absolut kontakta dig och ge dig chansen att påverka vilken bild de ska ha med, om du ska vara på första sidan eller inte osv. oavsett om du har ett kontrakt eller inte.

Isabella sa...

Det är ju DERAS bild nu. Inte din. So what?..... Eller? Min åsikt iaf. Du har sål dig själv på bild Natacha.. Please?

Isabella sa...

Det står EXPORT-VARA..Är ni deras VAROR?!?!? Fan va oschyst.. Men att de publicerade den, det gör väl inget. Det är ju deras bild.. som jag sa i ett annat kommentar...right ? :P

Elin sa...

Eftersom jag går på en skola där man får lära sig regler inom media så är det ett lagbrått. Eftersom man inte får lägga ut bilder på folk utan deras medgivande. En sak om det är mingelbilder men det här är ju ett tidningsomslag..
Som du säger så hade det ju varit schysst om dom hade ringt dig. Du är ju en människa du med som har rättigheter

Anonym sa...

Varför så "upprörd"? eller vad man ska säga. ska du sluta med sånna bilder? :) Hoppas det, du har en så söt personlighet, kan lyckas på så många andra sätt :) lycka till i USA.

Fröken S sa...

Jag håller med dig, det är inte så svårt att lyfta en telefonlur och bara meddela att du kommer vara på omslaget. Idioter.

//D.D\\ sa...

Helt klart dålig stil att inte höra av sig!

Men jag måste säga att du ser bra ut på senaste framsidan... Bilderna på insidan har jag inte hunnit kolla än, men kommer definitivt att göra det snart!

Kram.

vesna sa...

de har rättigheterna till bilden, alltså får de göra hur de vill med den...utan att behöva meddela dig?
du har valt bort den rätten självmant tyvärr.

Rooni sa...

Jag håller med dig.
Hade det varit riktigt professionelt så kunde dom ringt dig speciellt när du jobbat så mycket för dom tidigare.
Dålig stil.

Föresten är du jättesöt och jag älskar dinb logg.
puss :)

malin sa...

tycker faktiskt att du får skylla dig själv.

Anonym sa...

Den tidningen ligger inne på min och sambons toa! Hör inte det till almän hyfs att bara ringa ett litet samtal om de väljer att ha dig på första sidan... nu kändes det plötsligt inte så naturligt att prenumerera på SLitz...

Viktoria sa...

Snäll och snäll.. Har man skrivit på ett kontrakt är det kontrakten som gäller. När jag fyllde 18 år satte min mamma ner foten och sa att jag skulle vara rädd om min underskrift, vilket jag verkligen är.

Sofie Bennulf sa...

först tycker man ju att du får skylla dej själv som ens var med på sånna bilder.. men sen så kan man ju inte behlva stå för vad man gjort hela sitt liv. man gör ju alltid saker som man i efterhand kanske inte tycker var så smart.. vare sig man är ung eller inte.. ja kommer säkert göra massa sjuka saker när ja blir äldre å så ångrar man sig när konsekvensrna kommer.. :/ sen tycker jag det e sjuk att sånna bilder förföljer kändisar hela livet.. dom drar ju upp sånna bilder för å skamm måla kändisar som man trott vart "fina flickor" hela livet.. de e ju bara så löjligt.. för egentligen.. vilken tjej vill inte göra så snygga bilder.. även om man inte erkänner de så vill man egentligen få visa att man minsan oxå kan va lika snygg som tex du på dina biler:P:P men men:) varför kommenterar ja ens:P känner mej som en fjortis när man svarar på nån annans blogg som man inet ens känner:)

Annelie sa...

usch vilken sliskig bild,,,,usch,,,

visar verkligen inte en bra sida av en person precis,,,,pinsamt att ens familj måste se sånt killar runkar tilll,,,blääääääääääääääääääääääääääääää

Em sa...

Verkligen dålig stil av dem, håller med!

Glittertankar sa...

Även om dom har rättigheter så finns det något som heter respekt till människor, jag tycker det är helt fel att inte på något sätt medela detta. Seriös tidning, verkligen.

Mikaela sa...

Ja herregud, det är väl en självklarhet att man måste fråga eller meddela innan. Vilket folk det finns!

Anonym sa...

Hej Natacha!

Du är så himla söt och jag tycker det är synd att sånna bilder ska förfölja dig resten av ditt liv. Alla gör misstag men ska inte behöva lida utav dom resten av livet inte på detta sätt iaf. Jag tycker att du ska höra av dig till Slitz även om du inte kan bestämma över bilderna och säga dom exakt vad du tycker för det ÄR inte svårt att höra av sig och meddela att du ska hamna på omslaget!

Jag hoppas att allting går bra för sig i framtiden och strunta i vad folk skriver för du verkar vara både ärlig och mogen.

Kram

charlotte sa...

Tycker på två sätt.
Ett, att det är lätt att va efterklok och lätt för folk att hacka och säga att du får skylla dig själv.
Nummer två är att man alltid ska vara jättenoga med vad man skriver på och HUR kontrakt etc. ser ut =/
Trist nog..

Fria sa...

EXPORTVARA? Que? Jävla idioter!

Det är bra att du skriver om detta, kanske andra tjejer och killar lär sig av dina misstag och läser igenom kontrakt supernoggrant nu istället. Tro det är många som ser upp till dig och läser din blogg så om dom ska ge sig in i en bransch där folk utnjyttar naiva unga människor utan samvete. Kan det vara bra att veta för dem att sånt här inträffar. Fortsätt skriva om livserfarenheter bra och dåliga. Folk lär sig nog mer än vi tror av att läsa eller lyssa på någon som gått igenom olika saker och ting i livet.


Kram och lycka till Usa!

Anonym sa...

Jag tycker du är pinsam och tragisk som ställer upp på den typen av bilder från första början och sen får du skylla dig själv som ger bort rättigheter för dina pinsamma bilder. SKYLL DIG SJÄLV. Det är business, slitz skiter i dig. "Vara lite snälla" skriver du. Det är inte kamratpostens tidning du ställt upp i. Mvh.

Anonym sa...

Tror ni företag och mediabranschen har tid att "vara lite snälla" och ringa upp varennda person som deltar på bild i tidningar? Förstår ni hur många människor det rör sig om? Natacha har sålt/gett bort rättigheterna för sina bilder, och har därmed i samma sekund ingenting att säga till om i efterhand. Du är så blåst Natacha.

Anonym sa...

Men gud stackare måste va så pinsamt med dessa porriga bilder som dyker upp helatiden. Och du kan inte stoppa dem. Nått att tänka på för 14-isarna som är på väg in i "porr" industrin.

malin sa...

Älskar din blogg, du verkar vara en sån helskön tjej!

Anonym sa...

Halloj...
har precis börjat läsa din blogg. Intressant och kul. Tycker det är tråkigt att man inte får veta att dom lägger ut bilderna.
Men du verkar tuff så gör som oss alla andra gå förbi och bry dig inte.
Ha en trevlig dag
Stephanie

Anonym sa...

Mitt inlägg här ovanför (ANONYM): lätt lite drygare än jag menade. Menade att yngre flickor borde ta lärdom av det hä så det inte gör sånt de får ångra då de blir äldre och klokare.

madelene sa...

Jag tycker att det är kasst av dem att göra så, som du sa så kunde dem ju iaf slå en pling och berätta. Dickheads hela bunten hehe

Elin sa...

Jag tycker att de har rätt att ha dig på omslaget, eftersom som du säger, du gett dem rättigheterna då du var yngre. Men jag tycker också att de borde ha informerat dig om saken!

Anonym sa...

Förstår inte ni som skriver "synd om dig att ha såna bilder som förföljer dig resten av ditt liv". Natacha tar ju fortfarande såna bilder.. var har ni fått ifrån att hon har slutat med utvik? Det har hon ju verkligen inte gjort.

Sen angående det här omslaget. Slitz begår ju inte brott eftersom du skrivit på papperna, dem får ju sätta dig på framsidan till tidningen 20 gånger på raken med dem bilderna.

Å andra sidan kanske det inte är moraliskt riktigt. Både du och dem är ju människor, så ett telefonsamtal hade kanske varit på sin plats?!
Men antagligen har dem inte tid att ringa upp alla tjejer när dem lägger upp deras bilder.. som någon annan redan har skrivit.

Nu är det onsdag = lillördag. Bring the booooooozeee =) PUSS

sanny sa...

Man kan ju offra nån minuten till att ringa ett samtal, inte så svårt. Eller åtminstonde skicka ett mail.

Anonym sa...

fan vad jobbigt för dej om du någon gång skulle vilja arbeta med något annat.. dom där bilderna kommer följa efter dej hela ditt liv och du kommer aldrig kunna ångra det. så fort du gör något annat kommer bilderna upp på löpsedlarna. pinsamt och hemskt? ja, iallfall enligt min åsikt.. du skulle nog ha tänkt dej lite mer för när du skrev på kontraktet.. så jag tycker att du får skylla dej själv

niclas sa...

jag förstår inte ens överhuvudtaget att man kan vika ut sej som tjej.. en kille blir inte ens tänd på dom där bilderna som ni verkar tro. ja, blåsta blondiner!

Anonym sa...

Håller med det någon skrev ovan, vadå "export VAROR". Låter helt hemskt, som att man kan posta dig till Tyskland i ett frankerat kuvert. Men att man skulle vara dum och inte kunna någonting bara för att man tar lättklädda bilder är fördomsfullt. De flesta förstår att man kan både vika ut sig och vara intelligent, kom ihåg det!

Tess sa...

jag tycker dom borde ha ringt eller sagt till dig om det... dom beteér sig ju lite oproffisionellt, även om dom har rättigheterna för bilden så vore det mer proffitionellt om dom hrde av sig... men men... fin bild iaf =)

Anonym sa...

Dålig stil av dom. Även om de inte har ngn skyldighet är de taskig attityd.

Vad mycket smalare du blivit i ansiktet sen den bilden togs : /

Malena sa...

Folk kan vara så oproffissionella i branschen!! Någonstans måste man ju behålla sin moral!!

ANJA sa...

"Landets största exportvara".

emma sa...

joo även om du gett tillstånd förut så borde dom ju höra av sig när dom använder bilderna.

Niclas sa...

Tycker inte dom har några som helst skyldigheter att ringa dig om att dom ska publicera en bild som dom har rättigheterna till, dom har väl betalat för den en gång i tiden, så du får nog allt stå ditt kast...

Annars tycker ja din blogg är grymt bra!!!

Anonym sa...

Förstår inte människor som inte står för vad dom har gjort. Och Slitz är inte oserösa ( i det här fallet i alla fall) Natasha är. En tidning kan inte ringa till alla personer som ska vara med i den om de redan har ett godkänande, vilket dom i det här fallet har.

Och angående att Natascha skrev på ett "dåligt kontrakt". OFTAST är en klumpsumma att föredra som modell. Man får garanterat pengar OCH tidningen tar också en risk. det är ju inte säkert att dom använder bilden.

Om man får betalt per använd bild risker man att inte få några pengar alls om man inte är Britney Spears eller liknande.

OM den där bilden på Natasha bara har blivit använd en gång eller två har hon gjort en bra affär och garanterat fått mer pengar nu än vad hon skulle ha fått om hon hade rättigheterna.

Max sa...

det är så det är när man ger bort rättigheter. Vad trodde du ? Dom får använda bilden när de vill och precis som det passar dem. Och nej , de behöver inte ringa och säga ifrån. De har rättigheter på bilden och thats it.
Hahahaha "ett omslag är ändå en rätt så stor grejj" !! Visst , på slitz *asg*. Jävligt stor. Det är ju för fan pinsamt !

helena sa...

jag har läst många av kommentarerna nedan. jäklarns vad många människor som är avundsjuka på dig. de kan inte låta bli att fälla en nedsättande kommentar i ett försök att såra dig. jag smågarvade när jag läste dem. de visar bara att du är en stark och fin människa som gör intryck hos folk. många i den stora massan kan ej hantera det. du är jättefin och du ska gå med stolta steg! you go girl! :)

Pierre sa...

Det är ju inte en dagstidning där man sätter bilden och tidningen finns i butik dagen efter, så nog hade de hunnit meddela dig att du är på deras framsida. Rätt eller fel men vanligt hyffs borde de ha. Oseriöst absolut.

Stina sa...

håller med helt! och fortsätt tipsa tjejer om hur det går till i "slitz-modell"-världen, så att de slipper bli lurade!

klart att den som vill ska få sälja bilder till tidningar som slitz och moore, men de ha kunskap och väga ställa krav så att de får ut den ersättning de är värda.

jag tror att dina råd och synpunkter när det gäller detta är otroligt värdefulla för de tjejer som har modellambitioner, och du axlar verkligen den rollen på ett bra sätt trots att du inte ens måste.

kör på!

Anonym sa...

Det spelar ingen roll. Alla tycker du är snygg ändå och alla gillar din personlighet.

Vad som däremot är hemskt är att blonda tjejer är Sveriges största exportvara. Pinsamt! Vi som är så bra på design, musik mm. Det är inte så svårt att blondera håret. Men det vore kul om Sverige fick mer uppmärksamhet för andra saker också.

Sir Galahad sa...

Jag är inte ett dugg förvånad med tanke på vilken osannolikt oseriös tidning Slisk verkar vara, men det är sjukt taskigt.

BaraGynning sa...

Vi har kanske helt olika åsikter när det gäller denna saken.
Jag menar, du har varit med så många gånger i Slitz, kanske till & med tröttnat på att se dig själv i tidningen, medans jag hade gjort VAD SOM HELLST för att ens vara med i ett litet hörn.
Sen undrade jag en annan sak också.. Läser du andras bloggar, eller skriver du bara i din egen? - Jag hade blivit Sk*t glad om du läste min blogg & kanske kunde ge mig inspiration. (BaraGynning.blogspot.com)
Kram Kram / Lina

Anonym sa...

Alltså, har du aldrig tänkt på att det är kvinnor som ser ut som du som får massa, och då menar jag massa, unga tjejer att må dåligt pga press osv. Ni påverkar dagens kvinnoideal på ett sjuuuukt sätt, det är inte naturligt att ha så stora bröst och vara så där felfri. Efter att ha läst din blogg har jag ändå ändrat lite uppfattning om dig, du verkar vara en väldigt gullig tjej. Jag skulle gärna visa vem jag är men har ingen aning om hur man "loggar in" eller vad man nu gör.

Anonym sa...

Du har ju självmant gett bort rättiheterna. Så varför ska dom göra sig besvär att maila dig om att din bild ska publiceras? Det är nått du godkännde tidigare.

Johanna sa...

Nej, tycker verkligen att de skulle meddelat dig på något vis. Iaf behöver de inte ditt godkännande, men vad sjutton alla är väl människor och vill veta om man ska synas på ett omslag, eller?! Förövrigt måste jag bara säga att jag fått en helt annan bild av dig sedan jag började läsa din blogg. Du är inte alls den ytliga typ jag trodde att du var. Numera uppfattar jag dig som en mycket varm och omtänksam tjej. Stå på dig :D

Anonym sa...

jag hejar på dig, natacha! hade såna fördomar om dig förut, men har helt ändrat uppfattning...därför blev jag både förvånad och besviken när jag såg att du var med på framsidan på slitz igen. men skönt att höra att det inte var du som valde det. tycker det är helt förjävligt att de gör så! många kramar, anna

Anonym sa...

Jag tycker du är skitsöt. :)

Karin sa...

Åh, alla gör vi misstag, och då menar jag att skriva på kontrakt utan att läsa i detta fall, men det är synd att det ska behöva följa en när jag blivit efterklok! Verkligen oschyst att inte fråga dig!

Anonym sa...

Jag undrar, varför ångrar du dig? Klär du inte dig väldigt utmannande ibland på sommaren? Typ nästan på samma sätt som slitz bilderna fast istället så är det jeans shorts och en bikini överdel?

Anonym sa...

Jag håller helt med dig. :)

Anonym sa...

det är sant, men om du själv vet vad du gjort tidigare borde du förstå att det aldrig kommer ta slut