måndag 11 februari 2008

Sjuk :(


Idag är jag super sjuk, har varit sjuk i några dagar men idag kom febern.
Ligger inlindad i ett duntäcke och snyter mig varannan sekund.
Vill inte vara sjuk, man blir såå uttråkad, och ingen tar hand om mig :(



Har ni några tips på hemkurer?

Puss/Nati





Bilden är från jinge.se/

36 kommentarer:

Anonym sa...

echinagard eller hur det stavas funkar faktiskt :)

Anonym sa...

Drick varma drycker & testa Oleum Basileum från Apoteket..Finns i salva, sniffgrunka & i flaska som man kan droppa på kudden innan man ska sova..

Anonym sa...

du är ofta sjuk,kanske din kost,ät mer vitaminer(om det är det du nu har brist på),plus om man snyter sig så ska man vara noga med att tvätta händerna och byta plastpåsen du slänger papprerna i. krya på dig nati!

Anonym sa...

Köp pandoil blåbärsdryck, finns på apoteket. Är små påsar med förkylningspulver man häller i varm kopp, funkar dunder. Sen nässpray och ananas och apelsin i massa mänger!

Anonym sa...

panodil ska det vara! =)

Anonym sa...

jag blev otroligt förskyld förra fredagen, provade då kan yang som finns att köpa på naturapotek samt vissa mataffärer. blev frisk på söndagen, drick 15 ml morgon och kväll, dock vill jag varna att drick för sent på kvällen, då den innehåller ett ämne som man blir pigg av, så ta den vid middagen. Krya på dig!

Anonym sa...

om du har ont i halsen så har jag en jätte bra grejj. man värmer lite mjölk sen blandar man i några ecalyptos tabletter. det är typ små halstabletter som smakar mint. det är jätte gott och man mår bättre direkt. :) krya på dig!

Anonym sa...

om jag nu säger det här tycker ja att du är skyldig oss en videoblog natti;) Hihi, Men det abslout bästa som verkligen funkar mot förkyldning,halsen och alla andra sjukdommar och bakterier är vitlök!! jag lovar det är super bra. Min förkyldning for bort på en dag. ät ganska mycket också, kanske inte smakar så gott.. Men man får stå ut man får tänka att man blir bättre av det för det är till 100% sant!:) och skulle heller inte vara så dumt om du gav oss lite mera klädtips, men helst videoblog gumman /Glamourmodellen!

Anonym sa...

Hej! âr innom din blogg ibland och ville bara säga att jag verkligen har förändrat syn på dig, eller har väl aldrig haft en dålig syn liksom men tycker det är kul att du verkar så "normal" hehe och jordnära, en gullig tjej helt enkelt!

Vintage and Stardust sa...

ajdå... Du får krya på dig a lot:) Te, glass & några bra tidningar brukar göra susen för mig;)

Anonym sa...

grönt te hjälper :)

Anonym sa...

Krya på dig! Snubblade in på din blogg och idag och du verkar verkligen vara en ursöt tjej! Ville bara säga det och hoppas du blir frisk fort som attan!

Anonym sa...

Drick juice och ät frukt i MÄNGDER, det funkar på mig.. man blir kanske inte frisk men man känner sig betydligt piggare ! krya på dig. [www.lwikman.blogg.se]

Anonym sa...

min pojkvän brukar ta ett stort glas, fylla hälften med apelsinjucie, och sen pressa citronsaft så det fyller resten av glaset, smakar väldigt surt, men det funkar :) själv brukar jag bara låta sjukdomen gå igenom, ta det lungt, sova och dricka te

Magda sa...

VITLÖK

Olívia Németh sa...

Om det går så låt medicinerna bli.
Är du förkyld så drick te med honung + färskressad citron. Det kan vara både varmt och kallt, min inte iskallt eller hett.
Drick massa vätska!!!!
Allt utan medicin! Och det verkar!
Prova de sakerna från naturapoteket som andra skrev om.

Anonym sa...

hej Nati. när ska du vara med i fråga olle, vilket datum?

Anonym sa...

2 vitlöks klyftor + ca 2 msk ljummet vatten och ca 1 4dels dl citron.. Sen så dricker du det.. Gott är det också!!

Anonym sa...

vad skönt att läsa din blogg och känna att du verkar vara lika alldaglig som alla andra. så lätt att folk kommer med fördomar. jag själv hatar fördomar! det är fel och orättvist! du verkar ha båda fötterna på jorden! känns kul:)

anna wintour sa...

Prova rödsolhatt jag lovar att det fungerar men då som droppar i drickvattenet så ska du se att den tar bort all svullnad i hals och täppa i näsa. Jag sysslar mycket med alternativterapi så jag kan ganska mycket inom detta område. Är det någon annan okomma så kan man ställa frågor i min blogg.

www.veckomagasinet.se

Unknown sa...

krya på dig..
:)

Vicky M sa...

färskpressade apelsiner och KanYang är det bästa :)
krya på dig!

Anonym sa...

Blutsaft, finns o köpa i hälsokostaffären.

Anonym sa...

jag har samma , fick idag reda på att jag har 2 olika sorters halsfluss samtidigt! är ofta sjuk, men calcevita brustabletter dödar förkylningen direkt! de är nog receptbelagda dock, men ber man doktorn om dem speciellt får man recept! Krya på dig!

Anonym sa...

jag älskar att läsa din blogg och dina dina tankar om diverse, ibland är det mer kontroversiellt och då är det mer spännande.

Tänkte på din snoriga näsa, det finns en ny nässspray som tar bort både täppa och rinn :)
Har provat den själv och den är helt sjuk, man slipper bli narig av allt snytande.

Anonym sa...

Zycomb heter den!

Anonym sa...

naw.. krya på dig. Detta är min 13de sjuka dag i förkylning och halsfluss =(

Anonym sa...

du kanske har hört den förut men koka upp vatten och sen lägger du ansiktet över med en handuk: brukar hjälpa när jag är förkyld krya på dig

johanna - everyday is a fashionshow sa...

Hej nati!
Har samma tips som de andra.
Måste bara påpeka också att inte använda för mycket nässpray. Känner en som gjorde det och hon har förlorat en hel del av sitt luktsinne på grund av det. Det jag brukar göra är att äta mycket frukt och sova.
Krya på dig!

Anonym sa...

Ingefära är hur bra som helst, va själv sjuk förra veckan och drack hur mycket grönt te med citron&ingefära i. Men krya på dig. :)

Sokrates sa...

Många klassika metoder.. Vitlak ör bra men inte kul för eventuell omgivning :S. Men skulle nog säga honungsvatten med färsk ingefära.
Eller grönt te med honung.
Men mitt bästa recept är en stor jäger eller någon annan stark örtlikör!

Anonym sa...

Nässpary ska du absolut inte använda, om det inte är vanlig koksaltslösning i och inget mer, det torar nämligen ut och förstör slemhinnorna i näsan. Se till att drika mycket istället, vatten vatte och vatten. Echinagard ska man oftast ta i förebyggande syfte så spara pengarna och lägg på något annat.
Man kan alltid skölja näsan med vanligt vatten och så tillsätter man lite koksalt (salt). Det är jätteotrevligt att hälla vatten i näsan (finns speciella trattar man kan köpa på apoteket) men det hjälper. Även om det är pest för stunden.

Annars kan du prova att käka vitlökskapslar, och att äta mycket frukt är guld värt för kroppen. Oavsett om man är sjuk eller ej.
Det får vi inte glömma.

Hoppas att du blir frisk snart!

Anonym sa...

Det bästa är om du kokar upp vatten, lägger i ingefära och låter det ligga å dra sig ett tag. sen tillsätter du ½ citron, några tsk honung (obs!flytande) och dricker det varmt 2-3 ggr /dag.... sen ska du ta ett långt varmt bad och sen skölja dig med kallvatten, sätta på dig rena kläder och byta sängkläder!!

Love Beccis

Anonym sa...

Jag är också sjuk!Fast jag mår bättre nu,men jag har vart sjuk sen i måndags.Usch!

Anonym sa...

Kan-jang, otroligt bra mot förkylningar. Även förebygger.

Drick även vatten med färskpressad ingefära.

/den du älskar att hata

Erica sa...

bästa kuren!
1 st pojkvän med blommor/choklad
1 st fet Stephen King bok
2 st katter att gosa med
1 st dator att roa sig med!
get well soon!
/erica