tisdag 22 april 2008

Bättra straffen!


Min vän Bobbys bror Robil, blev grovt misshandlad i helgen.
Robil är 33år och har två barn, han ligger just nu på sjukhus och kämpar för sitt liv.
De hela hände när han och hans kompis försökte stoppa ett ungdomsbråk i Lina.
De råkade bara passera och ville bara få ungdomarna att lugna ner sig.
Han blev så grovt misshandlad att skallbenet sprack, de fortsatte sparka på honom trots att han låg på marken.
Misshandeln var så kraftig att han blev medvetslös.
27-åringen som var den som misshandlade honom, är känd hos polisen.
Han har avtjänat fängelsestraff för bland annat grov misshandel och rån men ofta blivit villkorligt frigiven.

Jag blir så förbannad, när ska Sverige skärpa sig med fängelsestraffen???
Gör man ett skattebrott i det här landet så kan man få flera års fängelse.
Men våldtar man och sedan mördar någon, som tex lilla Engla eller misshandlar någon så svårt att personen kanske inte överlever. Ja då får man ganska lindriga straff, jag fattar ingenting!
Sverige ska vara ett bra land, men fortsätter kriminaliteten stiga och de har kvar samma straff kommer det här landet att gå under.
Tycker att hela landet borde strejka från sina jobb tills de ändrar straffen.
Och fångar skall inte få bättre mat än ungdomar i skolorna!
Ett skit system är vad vi har i det här landet!

Hur kan man vara så obildad att man fortsätter att sparka på någon som ligger ner.
Vilka fega små människor de måste vara.
Vill de inget med sitt liv? Det är bara pinsamt att vara kriminell.Tänker på dig Robil, på Bobby och hans familj.

Xoxo/Nati

121 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig! Kikar in på din blogg ofta och vettigare människa får man leta efter :) Hoppas din väns bror klarar sig! Skickar styrkekramar!!!!

Nadja sa...

De är hemskt och tyvärr ser vardagen ut så nuförtiden, man ska inte ingripa utan ringa polisen så fort man ser sånt för jag vet flera stycken som blivit grovt misshandlade efter att dom försökt göra en god gärning =(( Jag hoppas verkligen att han blir bättre snart och inte får några bestående mèn!!

Tycker de är skandal att vi lägger så mkt pengar på fångarna i Sverige... dom lever ett lyx liv där inne! Jag känner folk som själva erkänt att när dom tröttnar på livet som dom lever så gör dom ngt brott för att åka in för dom ser det som en semester från sig själva där dom kan återhämta sig och slippa vänner och familj...SJUKT!!

wardrobecandy sa...

Huvva vad hemskt! Jag håller verkligen med dig. Jag bor i en liten stad och här händer så gott som ingenting men jag har planer på att flytta till någon större stad men samtidigt skrämmer det mig att måsta gå ensam i en stor stad, hem från jobb, fest osv. Framförallt jobb, man kan ju liksom inte ta en taxi varje gång..

linn sa...

ofta kan det vissligen vara så att de som sparkar på de som ligger ner själva har legat ner medan någon annan sparkat på dem.
Det bästa straffet i dagens samhälle är typ vård för då kan man få ett tidsobestämt straff.

J sa...

Hoppas han klarar sig och blir återställd. Kramar

@}->------

Linette sa...

Väldigt bra sagt! vi håller på att skriva om det i skolan jag har precis skrivit om kvinnomisshandel och folk som lever gömda. Min text finns på min sida ”linette.fashionblogg.se”

Anonym sa...

Kriminaliteten har faktiskt inte stigit dem senaste åren.
Anledningen till våra fängelsestraff beror också på att som i t ex USA där det är hårdare straff är det också ännu mer kriminalitet.
Nu bor det ju fler människor i USA men räknar man per invånare så är det ändå värre där borta.
Genom forskning visar det sig att hårdare straff antagligen inte är lösningen. Istället har till exempel medling gett bra resultat.

Anonym sa...

något måste verkligen hända i vårt samhälle nu!! Vad ska vi göra?

Carro sa...

Jag håller verkligen med dig. Vi borde göra nånting. Sverige idag är ett sjukt land. Som sakta sjunker!...

Anonym sa...

Håller helt och hållet med vad du skriver. Jag förstår verkligen inte heller hur man kan sjunka så lågt som människa att stå och sparka på en människa som ligger på marken och inte har en chans! Blev själv misshandlad för inte så länge sen, kunde varken jobba eller visa mig på stan. Men jag kom ju ganska lindrigt undan om man jämför med din kompis bror. Hoppas verkligen han blir helt återställd och att den j*veln som gjorde de får ett skyj*vla straff. Man blir så förbannad!! / JL

wooltiti sa...

ARGH!! jag blir så förbannad jag med och har varit det i flera år. svenska fängelser är ett skämt och kriminaliteten bara ökar. svensk fängelse är rena hotellet. min sambos "bekant" mördade och sen våldtog en 70-åring och han är nog ute om 6 år...

Anonym sa...

jag håller med dig Natacha. Det är inte första gånger detta händer och det kommer inte att va sista gången heller. Jag tycker verkligen att dom borde göra något åt detta, jag står inte ut med att höra att något blivit misshandlad, våltagen, mördad, rånad osv dag ut och dag in. NU får det räcka! Hoppas bobbys bror blir bättre. Ha det bäst Pusss//Rajmonda

Linn sa...

Älskar din kommentar, kommer citera dig i min blogg: "Det är bara pinsamt att vara kriminell"

Tiilii sa...

Det är så jäkla tragiskt att folk ska misshandla folk när dom ska göra en god gärning och ingripa när nån är i fara... jag tycker det var starkt av Robin att ingripa men tragiskt att han själv blev misshandlad och kämpar för sitt liv.... *skickar en webros till honom* hoppas verkligen att han klarar sig utan bestående men.. men det som är värst är att upplevelsen kommer aldrig att försvinna ifrån hans näthinna =(
take care! p.s snygg framsite bild på Slitz =) D.s

Lingva sa...

Ja det är verkligen tragiskt :( Men vad ska man göra??? Det känns ganska omöjligt att göra något åt saken...

Bellaboll sa...

Vi tänker PRECIS likadant. Det är nästan pinsamt att vara svensk ibland.

Hoppas verkligen han blir bra snart!!

emma sa...

KUNDE INTE SAGT DET BÄTTRE SJÄLV!!!

Fattar inte hur vi kan ha sådana lagar som vi har i Sverige. Det är fan skandal. Pinsamt löjligt är vad det är!

Emma sa...

det är helt sjukt ja.. jag har själv vart med om att barnmisshandel när jag var liten.. och gubbe får bara 4 månader?!?!?! man får hoppas att de kommer till en öppen anstalt där de kan göra nåt

Anonym sa...

Jag haller med! Det ar helt sjukt vad mesiga staff vi har. Ungdomsvaldet blir bara grovre och grovre samt vanligare. Nej, nagot maste verkligen goras. Man undrar ju ocksa vad i helsike gor att en manniska har sa mycket ilska att han/hon behover ta ut den over andra oskyldiga manniskor. Hetsar gangen varandra? Nej, jag vet verkligen inte. Vad jag vet ar att nagot behover goras och det ar NU!

Senija sa...

Hej Natacha. Jag håller med dig. Och en sak till som jag stör mig på. Om han nu gjort ett större brott, som att döda, tex detta med lilla Engla, att han kommer se till att han får psykisk vård istället för fängelse. Och det tycker jag är FEL. Vi har för milda straff här i Sverige! Annars tycker jag att du är supercool och följer din blogg dagligen ;) Kram

Anonym sa...

Heter de Robil och Bobil?! (vet att bobby Undunco egentligen heter Bobil) Intressant val av namn till sina barn...hahahahaha!!!

Anonym sa...

Håller med om att straffen är alldeles för låga. Men kriminaliteten har inte alls ökat de senaste åren.. Och sedan tror jag ju inte att det har något med hur bildad dvs intelligent man är om man sparkar på någon som ligger. Man kan säkerligen vara jätteintelligent, tror mer att det handlar om att sakna empati för sina medmänniskor och någon störning i huvudet.

Danni. sa...

Håller med dig! Mina föräldrar bor också i lina och jag vet att min pappa hade försökt gå emellan precis som Robil. Det hade lika gärna kunnat vara han som kämpade för sitt liv nu.

Om du pratar med din vän Bobby, säg att alla i Södertälje, särskilt vi från lina hage, lider med dem och tänker på dem och vad de går igenom just nu.

Vi tycker det är fruktansvärt att detta hänt en av de få som vågar säga ifrån när det är bråk och så. Särskilt i ett område så fyllt av barn som hade kunnat bli vittnen till händelsen.

Jag hoppas att någon vågar vittna, tyvärr brukar det inte bli så i södertälje.

Olívia Németh sa...

Jag håller också med dig. Fattar inte hur Sverige kan ha så orättvisa regler!!

Vicky M sa...

ja jag tycker också sverige är helt sjukt med detta. och jag förstår skattefuskarna, vem fan vill betala nästan 50 procent skatt när pengarna ändå inte går till något vettigt?!?! nu menar jag inte att skatten helt ska tas bort, men den skulle lugnt kunna sänkas mycket! Och fängelsestrffen, ja har inte ens någon kommentar på det....

QUEENIE sa...

bra skrivet!

morris sa...

akkurat samme i Norge, helt forferdelig!

Maja sa...

håller med dig! Min bror gick oxå i mellan i ett bråk och vaknade upp på sjukhus, polisen kom till plaatsen, dom hade massa vitnen, killarna som misshandlade han är kända hos polisen sen innan.. vad händer? det har gått ca. 6 eller 7år och ingenting har hänt, INGENTING! vad lär sig killarna av detta? Är du arg, gå ut och slåss .. ingenting händer.. Men se fan inte till att måla en vacker graffiti målning på en grå cementvägg för då får du både prick i registret och 100 000 i skade stånd, inte konstigt att ungdomsvåldet ökar.. och det är så jävla fel!

enmilsten sa...

Människor som blivit dömda för mord, misshandel osv. ska ha någon väktare, bevakare eller liknande över sig OM de släpps fria. Eller varför inte bara lobotomera dem?

Anonym sa...

Hur måna gånger tränar du i veckan?
vilka dagar brukar du träna typ måndag-fredag? och vilket tycker du är bäst att träna på morgonen,dagen,eftermiddagen eller kvällen? ( Vilka tider du brukar träna )

Anonym sa...

gymmet som du tränar på ser väldigt bra ut, var ligger det? och finns koftan på dagmar fortfarande kvar, och var ligger dagmar? kram Marie!

Josefin sa...

Man blir så förbannad och ledsen när sånt här händer!! Och det gör det ju verkligen hela tiden. Så svårt att förstå ..

madde sa...

Helt sjukt. Jag blir så arg när jag får höra om sånt hära.. Sverige är helt jävla sjukt.

Sussie sa...

oj nu blev jag jättestum! jag skrev ett inlägg om preis samma åsikter för någon dag sen =) är också irriterad över det låga straffen i sverige..../sussie

Anonym sa...

Jag tycker att det är pinsamt att uttala sig om sådant om man inte har studerat det på universitetsnivå.

Anonym sa...

Jag håller också med dig gumman, hoppas att bobbys bror klarar sig. ursch man blir så arg på sånt där, Jag tycker att våra kära politiker ska ta en titt till på våra straff vi har här i sverige.

camilla sa...

Håller med dig! sverige måste skärpa sig.

Anonym sa...

Men innnan ni puckon snackar om "lyxliv" och bra mat i fängelset, så tycker jag att ni ska stänga in er själva en vecka i ert hus/lägenhet utan kontakt med omvärlden och se hur ni känner?? Inlåsning/isolering är tuffare än ni kan ana!!!!!

Straffet har två syften:
1. Att avskräcka från brott
2. Att förhindra att fler brott sker.
I USA finns dödsstraff, innebär det då att alla är avskräckta från att begå brott....?

TÄNK!! Använd era hjärnor!!
Tror ni helt seriöst att långa straff "botar" en pedofil från att begå fler brott??
NÄ, vård botar, inte straff. Och även de som döms till vård kan vara inlåsta 15-30 år!!

För övrigt, hemskt och fruktansvärt med misshandeln som du beskriver!! Vidrigt att sånt händer som gör så att folk blir rädda att gå emellan!
Hoppas det går bra..

Anonym sa...

Främst handlar det om att vara konsekvent gällande straffens längd och utförande osv. Döms man till ett fängelsestraff ska man väl sitta av det, vad är annars poängen med en dom överhuvudtaget? Är man inte tydlig med att en dom är en dom, så finns det ingen anledning att ens bry sig om att utfärda ett straff. Det är inte bra då brottslingar utgår ifrån att en fällande dom alltid kan lindras till nästan inget straff alls. Märkligt tycker jag...

Linda sa...

men gud.
Detta är helt sjukt. Jag blir så upprörd, arg och ledsen på samma gång. Upprörd för att jag inte fattar vad Sverige håller på med, arg på människan som misshandlade Bobbys bror och ledsen för att brodern som nu var helt oskyldig och bara ville hjälpa, kanske dör på grund av detta.
Sverige måste verkligen skärpa sig ordentligt när det gäller sånt här. Det här är verkligen INTE okej.

Jag hoppas med hela mitt hjärta att han Bobbys bror klarar sig, jag ska tänka på honom.

Anonym sa...

Iofs har vi väldigt stränga straff för tunga förbrytare här i Sverige men det talas aldrig om dessa. De sitter inne för resten av sina liv, strängare straff än många andra länder har. T ex kommer Englas mördare med all säkerhet att hamna just där. Och jag kan lova att det inte är några hotellrum de sitter i som någon skrev. Kan vara bra att kolla upp fakta ist för att lyssna på "vad alla säger".

Och varför blir brottsligheten bara värre och värre? Kan det ha att göra med att många karriärsarbetar och struntar i sina barn? Att allt börjar där? Att yta är så mycket mer värt än insida numera?

Du Natacha som verkar ha så mycket pengar - kan du inte göra nåt vettigt av dem i förebyggande syfte ist för att bleka tänder, köpa LV-prylar och operera om tuttar? DÅ lovar jag att du kommer att få stående ovationer av andra än tonårstjejer med utviksdrömmar/småkillar. Sött att skriva ett inlägg men det hjälper ju faktiskt ingen. :-/

RASA sa...

BRA skrivet!
hoppas allt blir bra för den misshandlade i fråga..

Anonym sa...

det handlar inte bara om straffen.
straffen fungerar som avskräckning.. men är man beredd att göra något brutalt som misshandel behöver personen hjälp tidigare.. inte bara genom att sedan straffas då är det redan försent

Nina sa...

Jag hoppas han klarar sig :( gud så hemskt. & jag håller verkligen med dig om straffen i Sverige, det borde verkligen bli ändring på det!

Susanne Fors sa...

Du ska ju flytta till landet där dom lever efter: "Third strike and your in for life" så du borde ju vara ganska nöjd då. Landet där dom har dödsstraff på många ställen. Tycker du verkligen det är bättre?

kajsa sa...

Guud va hemskt! hopppas han blir okej igen... håller med dig om sverige, dåligt system! fångar ska avtjäna ett straff och då ska man inte få bra mat och annat.

Anonym sa...

Gillar verkligen din blogg och så undrar jag hur mycket din nya jacka från ZARA kostade och på vilken ZARA du köpte den och vad det är för material ?

sanny sa...

ush vad hemskt, hoppas han blir bättre

paauz sa...

inte ens de, dem får inte typ flera års fängelser, vissa får ju bara bo på typ mentalsjukhus, o vad hjälper de liksom?
Men de är så bra att du tar upp sånna hära grejjer, väldigt bra bloggare/blogg :D!

Sofia sa...

Hejhej!
Jag vet inte hur det är med dig och vintage, men har två väskor ute på tradera nu som kanske skulle kunna falla dig i smak. :)
Du kan ju kolla in iaf om du vill http://www.tradera.com/search/result.aspx?alias=sofiablomberg

julia sa...

Men fyfan vad rätt du har, svenska landet kommer deffinitivt att gå under om det fortsätter så där!!!! usch och fy

Anonym sa...

Jag håller tummarna och tänder ett ljus.
Lova att hålla oss uppdaterade om hur det går.
Många styrke kramar från frida

Linda sa...

Åh varför blir man inte förvånad längre? Hoppas det går bra för honom.

Anonym sa...

Hej, jag bor själv i södertälje (ett stort TYVÄRR) och sörjer Robil och hans familj, hoppas han har lite kraft att vakna upp och bli frisk!! Fattar inte var f*n Sverige är på väg!!! Helt sjukt, jag blir så arg/upprörd att jag skakar.. dessutom http://www.lt.se/index.asp?kat=st&i1=index_red_2007.asp&i2=1&Id=26168&isp2=hela gå in på den länken, det står om aset som misshandlade honom på södertäljes lokal tidning LT... Usch!!! Nu måste Sverige vakna, det är redan försent i min synpunkt men dom kan fortfarande göra det bättre!
/Emma

Evelina sa...

Håller verligen med dig! Det är ju helt sjukt hur samhället funkar idag. Ganska ofta är de man får höra om i tidningarna och media dömda tidigare för flera saker och så händer det igen och de får inte mycket till straff för det de gör och går ut och gör samma sak igen och igen. Hoppas att det går bra för din vän, lycka till med allt du har framför dig!

Mandizz sa...

Så tråkigt när sånt här händer! hatar sånna människor som gör sånt här!! Dom är ju helt sjuka!! Du har helt rätt. Straffen är för dåliga just nu!! Dom får för korta straff,
och dom släpps ju oxå ut efter ett tag, hallå!?
är de ingen som tänkt på att dom kan göra samma sak som dom gjorde satt dom hamna i fängelset!?
Dom är ju psykopater, och ändå efter ett tag släpps dom ut!? HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS han klarar sig!!!!

Viola sa...

Håller med dig! Vi får hoppas att Robil återhämtar sig.

Bra blogg förresten!

Anonym sa...

Du har så rätt! Jag tycker att de som misshandlar eller tar någon annans liv ska få lida riktigt rejält!! Hur kan någon som begått ett brott ha det bättre än oss som går i skolan? O förresten finns det människor som har det så dåligt ställt att de begår brott för att de får de bättre i fängelse.. Helt sjukt! Jag hoppas verkligen att det blir ändrig på det här snart...

Jag håller i alla fall helt och hållet med dig!!

Anonym sa...

Anton Abele, 16 år fr sthlm, engagerar sig mkt för antivåldskampanjer (mest känd för facebookgruppen). Han är bright faktiskt, och gör ett beundransvärt jobb. Kontakta honom, engagera dig lite och dra in mer uppmärksamhet till hans olika kampanjer. Ju mer folk desto bättre, ju fler kända människor som påverkar desto fler får upp ögonen.

t sa...

håller med dig!!

"Och fångar skall inte få bättre mat än ungdomar i skolorna!" du har rätt vår mat samkar bajs.

Maria sa...

tyvärr så hjälper inte skärpta straff. Finns massor med undersökningar som bekräftar det. MEn vilken tragisk historia!

Anonym sa...

Hej Nati! Ville bara säga att tänker på din väns bror, hoppas att allt ordnar sig o att svinen som gjorde detta får ett ordentligt straff. Sen ville ja säga en sak till dig...När du slog igenom som glamourmodell så trodde ja att du var som alla andra...helt blåst med andra ord. Men ack så fel jag hade! Man ska verkligen inte döma en människa efter håret! Din personlighet verkar vara helt underbar! You go girl=)

Anonym sa...

Hej!

Jag tycker det är jättebra att du tar upp sådana här saker och gillar din blogg skarpt. Men jag tror inte att längre straff minskar risken för återfall. I Sverige har vi ett system som betonar vikten av att hjälpa den kriminella in i samhället igen. Jag skulle personligen aldrig vilja byta det mot ett system som i usa. Men jag har naturligtvis förståelse för att du är arg och upprörd just nu, och du har väldigt rätt i din åsikt om att mord o dy bör straffas hårdare än skattebrott.

Kram,

Elli

Dostaney sa...

söt du är :)

Caroline sa...

Usch, får rysningar. Tänker på din vän och hans bror. Fy fan, det kan hända vilken person som helst.

cornelia sa...

det är ju så att man skäms över att vara svensk.

felicia sa...

ja man undrar ju, en gammal kille till mej blev misshandlad i helgen, dock inte så farligt (tack o lov) fick höra det från min kompis mamma som känner honom oxå. Jag fattar verkligen inte våra lagar längra. Han fick sy i pannan och skallbenet blev väldigt skadat, och några revben. Gud hoppsd din väns bror och min fc kille klarar sig. !

VICTORIA sa...

Asså fyfan va hemskt, hoppas han klarar sig!
Jag blir skit arg på att det är så dåliga straff i Sverige! Min kompis och hennes tre systrar blev utsatta för insest i flera år av deras pappa/styvpappa, äckel gubben fick bara tre år! Han blev bara dömd för att ha förgripigt sig på en av flickorna, men det borde ju fan ge mer än tre år! Han borde ha åkt in på minst 10 tkr jag!
Och det där med deras mat, folk som sitter inne borde fan leva på osaltad havregrynsgört!

Gillar din blogg föresten :D

malin sa...

en del anonyma lämnar väldigt dumma kommentarer. vaddå pinsamt att uttala sig utan universitetsutbildning? gå och göm dig. och någon som skrev att det inte alls är 'bra' på fängelser? de får bättre betalt än vad en som gör lumpen, de får bättre mat än de som går i skolan.

aja.
håller med dig fullständigt natacha! och bara att du skiver visar ju att du bryr dig, du får fram åsikter.
kram

Malena sa...

Sånt här gör mig vansinnig!!
En av mina bästa killkompisar blev svårt misshandlad för ett par år sedan.. Två stycken stod o sparkade honom i huvet när han låg ner... Han tänkte flera ggr att nu måste de sluta för jag är snart död... Innan de gick så spottade de på honom där han låg nerblodad.. Det gick inte att känna igen honom när jag körde honom till akuten! Jätte hemskt!

Jag tycker de är totalt bortgjorda som gör sånt här och jag har ingen respekt alls för såna människor... Nej sveriges system fungerar inte riktigt som det ska.. Även poliser missbrukar sin makt och misshandlar människor!
Hemskt och så lågt!! Det är så synd att så många, speciellt unga, tror att deras nävar kan utgöra nån sorts makt!! De har verkligen fått vad auktoritet är bakom bakfoten!!

Sandra sa...

Jag håller med dig! De kommer bara bli värre & värre i sverige efter som de är så larviga straff.. t.o.m små snorungar på 16 år mördar ju nu för tiden.. jag tycker att är man "mogen" nog att mörda eller sparka ner någon så är man mogen nog att ta ett RIKTIGT straff! Ändrar inte sverige sina larviga straff NU så kommer ingen våga gå ut om 10 år.. inte ens på dagen!

Anonym sa...

Det är förvisso en skandandal att dessa kriminella aktiviteter i form av misshandel och andra våldsbrott alls förekommer, dock är det värt att nämnas att problemet förmodligen inte ligger i sanktioneringen utan att det, rent ut sagt, är för många "psychos" ute på gatorna som man måste ta tag i. Stängare straff innebär inte automatiskt att dessa brott inte kommer att förekomma. Dödsstraff i USA har t.ex. inte någon vidare förebyggande verkan vid den frekventa förekomsten av mord i landet. En kommentar till straffsanktioneringen vid ekonmiska brott är att lagen inte alls är utformad på så vis att dessa brott ska få högre straff utan det snarare handlar om bevisningen i frågan. Det är lättare att bevisa hur mycket pengar någon har förskingrat än att bevisa hur omfattande en misshandel har varit, då det finns grund för strängare straff utdöms dessa. Och tyvärr leder ofta detta till misstron om att eknomiska brott straffas hårdare. Med detta sagt hoppas jag din brors vän blir bättre.

Pania sa...

Det är hemskt att sådant händer. Men när jag väl tänker efter måste jag säga att jag tycker synd om den kriminella. Den personen som troligtvis har haft idioter till föräldrar, kompisar osv. En person som har fostrats till att bli såhär. Och alla har inte haft det så. och jag tycker verkligen inte att man får göra sådana saker så missuppfatta mig inte. Men jag tror att lyxen dom får i fängelse, den tror jag att dom behöver. Jag tror att dom behöver ett lungt ställe för att må bra helt enkelt, för att bli bättre. Alla människor är värda en andra chans.

Kia sa...

http://www.lt.se/index.asp?kat=st&i1=index_red_2007.asp&i2=1&Id=26168&isp2=hela

Länk till artikel om misshandeln i Södertäljes länstidning.

Ulrika Jansson sa...

Det är att dem inte klara sig är ju morden i arboga där två små barn blev så svårt misshandlade till döds och mamman så svårt skadad men nu är mamman på bättringsvägen iaf. Jag fattar inte hur polisen gör. Ingen verkar förstå att det är allvarliga saker dem gör. Mvh Ulrika

kakan sa...

Tyvärr, detta är ett skitland när det kommer till rättsväsendet.. :(

Magdis sa...

Bra skrivet!

felicia sa...

de ska inte STRAFFAS. de borde bara sitta i ett vanligt fängelse, få lika god mat som skolbarnen (och alla andra för den delen) och få gå i speciella rehabiliteringsprogram (det finns) och hos psykologer. givetvis kan de sitta av sin straff-TID, men inte särbehandlas som några jävla freak. det blir det bara värre av. och så har vi ännu värre brottslingar på gatorna när de återvänder. de är människor fortfarande, och handlar dåligt av en anledning. antagligen för att de mår dåligt och inte förstår vilka idioter dom är, eller förstår det men inte orkar bry sig för att de är så såriga inuti. givetvis är det hemskt det du berättar och jag blir så jävla förbannad när oskyldiga blir attackerade! men sen tänker jag vidare och inser att nyckeln till att brottsfritt samhälle är att behandla brottslingarna som civila individer, riktiga personer, tänkande varelser, inte som djur. för alla andra har redan behandlat dom värdelöst och som djur. jag tycker helt enkelt att man ska LÄKA istället för att straffa. samtidigt som de avtjänar den tid som får familjer till de drabbade att må bra och känna sig trygga. här har du en youtube-video från norges fängelser. och gissa vad!; de har bland de lägsta brottssiffrorna i världen. liksom alla andra fängelser och länder som LÄKER istället för att BARA STRAFFA.

http://youtube.com/watch?v=YxLag-EXiZk

fantastiskt, eller hur? med lite humanitet kan man komma långt. jag har själv råkat ut för brottsligheter och bor i ett område där en tonåring (han dog), hans bror och hans kompis blev skjuten innan påsk. så jag förstår att man blir arg och uppretad, och du kanske till och med håller med mig? men jag vill bara markera det faktum att STRAFF och dödsstraff och "hårda straff" är primitivt. man kan klubba ut en tid på dom, men sen ska militärer sättas in. som kan "bryta ner" personen och därefter "bygga upp" denne igen (en utav alla olika metoder man kan använda på riktiga gängmedlemmar). se det som handikappade människor, som behöver hjälp, som saknar verktyg. som är så tomma inuti, som har levt ett sådant hemskt liv, som mår så dåligt, att de kan sparka en tvåbarnspappa och inte sluta.

Zandrah sa...

JAg håller helt o fullt med dig när det gäller sverige o vårat såkallade rättssystem. Fy fan alltså, det finns INGA straff i Sverige! o så undrar dom varför kriminaliteten ökar.. till o med en 5åring förstår varför! HÖGRE STRAFF I SVERIGE TACK! Då skulle man slippa all onödig misshandel o små kriminalitet, om straffen verkligen var riktiga STRAFF. Hoppas verkligen killen repar sig till 100% /zandra

Johansson sa...

Det är samhället som formar alla människor, att man blir kriminell är inte bara ett val man gör, man har blivit tvungen att göra det valet.

ronja sa...

åh! Vad hemskt! :/

Anonym sa...

ursäkta det märks att du aldrig behövt lyfta ett finger i ditt liv om du tror att hela sverige kan sluta jobba... vart hade du tänkt att jag skulle bo gratis och mina barn äta utan kostnad... hemma hos dig? skicka adress så kommer jag!!

Anonym sa...

ehmm.. om alla läkare slutade arbeta skulle tusentals människor dö varje dag... tänk innan du skriver människa

Elisa sa...

Håller med dig fullständigt. För mig är det självklart att de människor som misshandlar o dödar andra människor ska ha mycket kännbara straff!!! Det ska inte vara möjligt att t.ex. skylla ifrån sig på andra och på så sätt slippa straff. Och till dig som försökte trycka ner Natasha med en spydig kommentar: Jag har högskoleutbildning, så det så!

Sarah sa...

Fy vilken hemsk historia! Hoppas han klara sig hälsar Sarah

luxuriouspearl sa...

Bra sagt! Hoppas han klarar sig och blir återställd. Och att snubben som gjorde det åker in ordentligt för det!

Anonym sa...

Här är det någon som behöver läsa makroekonomi!

Anonym sa...

"Johansson sa...
Det är samhället som formar alla människor, att man blir kriminell är inte bara ett val man gör, man har blivit tvungen att göra det valet."

Det var det dummaste jag har hört, tvungen att göra det valet? Man är fan inte tvingad till att göra någonting. Usch vad korkad du är :S

AMANDA sa...

jaghåller med dig! Jag förstår inte varför sverige är för snäll inom ett sådant allvarligt område när oskyldiga hamnar i skiten.

heleniitaa sa...

Sverige e för naivt land när d gäller straff. Vi borde införa värre straff o värre fängelsen. Folk som sitter inne blir knappast avskräckta utan tvärtom.Låt dom behandlas lika dåligt som på Guantanamofängelset om inte mkt värre!!

Önskar din väns o hans familj det bästa!! kram

Anonym sa...

Fy vad hemskt, fattar inte heller hur man kan sparka på någon som ligger ner. Eller jag fattar inte ens hur man kan sparka och slå någon över huvudtaget.
Hoppas han klarara sig bra efter det här och hoppas att sträffen höjs snart för så här får det fan inte vara!

Anonym sa...

Jag mår illa av vissa mesar här som tycker synd om brottslingar! Vad är fel med ER? Ni säger att hårdare straff är primitivt...
Men är det inte primitivt att mörda, våldta och misshandla folk????
Det är erat fel, ni äckliga mesar, att dessaa idioter går lösa...för det är ju "synd" om dem.
Det är inte synd om offren eller?

SUCK

Anonym sa...

GUD vad jag håller med!
Vad ska vi göra för att Sverige ska sluta vara så jävla mesiga med straffen!?
Skulle det finnas hårdare straff skulle det kanske inte vara lika mycket skit som händer.
Så fort jag kollar på efterlyst så vågar jag inte gå ut för man får höra vilka fjuttiga straff monster får.
Nu får det vara nog Sverige är ett skämt

felicia sa...

till den totala idioten ca 3 kommentarer ovanför mig som klagar på att jag säger att hårdare straff är primitivt. hur dum får man vara? seriöst. givetvis är det primitivt att mörda och våldta, ska vi vara lika illa då eller?! jag säger att hårdare straff (givetvis får de vara LÅNGA, men jag snackar om själva vistelsen på fängelset) kommer bara leda till mer våld! om du vuxit upp och lärt dig att våld är rätt, bra och häftigt (genom till exempel din misshandlande farsa, eller genom dina gängvänner) skulle du inte då bara bli arg och ännu mer motståndskraftig om staten stänger in dig som ett barn och ger dig "utegångsförbud". fängelser är föråldrade, gammeldags och de behöver komma med lite innovativa nya idéer eftersom dagens fängelser UPPENBARLIGEN inte fungerar. det handlar inte bara om större och bättre straff. det handlar om VAD MAN GÖR NÄR DE SITTER DÄR INNE. och då är det INTE våld, och INTE hårdare livsstilar som behövs, INTE sämre mat och mindre omsorg. det behövs mer omsorg. det behövs psykologer och nya beteendeändrande program. det hjälper inte annars. om vi har hårdare straff så får vi bara hårdare brottslingar. man gör inte som man blir tillsagd, man gör som andra gör. om fångvaktare är taskiga, ger dem dålig mat, ger dom hårdare straff, tror du de blir normala fungerande människor då när dom släpps ut?! tror det är BRA för deras redan sabbade självkänsla? NEJ! åååååååh idioter.

Malin sa...

Hej Natacha, först vill jag bara beklaga, hoppas han blir bra igen.

Jag vet inte om längre straff räcker, men jag tror att om vi varit hårdare från början och inte låtit så många släppas tidigare pågrund av överklagan, eller "gott uppförande" och sådana saker så hade det kanske varit mer avskräckande. Har hört många gånger på fester när folk pratat och sagt "ja men jag ska döda den jäveln, sen skyller jag på att jag var tillfälligt sinnesförvirrad eller nåt så är man ute om ett år typ, det är det värt". Man vet ju aldrig om de menar det de säger, men tyvärr hör man sånt allt för ofta. Vi är ett väldigt mesigt land, jag skäms OFTA över att vara svensk. Har till och med en från chicago i usa på min msn som skrev en gång till mig "what? But you´re swedish, you don´t have any opinions or values. :P " Tyvärr ser nog många oss som mesiga också,vilket vi är.

Kram.

Angeslick sa...

Jag håller helt med dej, kunde inte sagt de bättre själv!
Hoppas han klarar sej, håller tummarna!
Kraam

Susanne Fors sa...

"Johansson sa...
Det är samhället som formar alla människor, att man blir kriminell är inte bara ett val man gör, man har blivit tvungen att göra det valet."

Det var det dummaste jag har hört, tvungen att göra det valet? Man är fan inte tvingad till att göra någonting. Usch vad korkad du är :S


Du har antagligen haft en bra uppväxt och kan därför inte förstå dom som inte har det. Man blir ärrad för livet, så är det. Och man kanske umgås med fel personer och då blir det inget val längre. Och dessutom, Sverige är inte För att komma med avskräckande exempel, Sverige är För rehabilitering. Ge dom kriminella ett samvete och jag lovar er, dom kommer att sona för det dom har gjort.

beyond SÖTSUR sa...

Fy vad hemskt! Hoppas det går bra för honom.

Alla misshandlande småkryp borde besöka eller göra praktik på NIVA/IVA för att få lite perspektiv på sitt handlande.

Anonym sa...

Felicia:

Det är tyvärr DU som är idioten.Du har gått på hela myten om den stackars brottslingen med hull och hår. Det ÄR INTE synd om brottslingar, och det finns INGA ursäkter för att mörda, våldta osv. DU äcklar mig, hur skulle samhället se ut om du fick bestämma? Jag, bland många andra, har inte gått på vårdmyten. En mördare kan aldrig bli "normal". Jag tycker inte att mördare ska få en andra chans, jag tycker aldrig de ska släppas ut bland folk igen. Om man kan mörda så går man över en gräns och det kan aldrig bli ogjort. Du tror på allvar att man kan vårda bort denna störning?
Genom daltande så kommer allt bli frid och fröjd och inte fler brott kommer begås???

HAHA..vakna upp ur din dvala människa. Människan är inte god, dags att du inser det.

Du tycker att "stackars" mördare ska få fin mat och tas om hand som kungar, dessa mördare som mördat oskyldiga barn, förstört livet för flera familjer osv osv.
Jag anser att mördare inte är värda ett skit. Jo, de skulle kunna bli mat åt djur, så skulle de göra någon nytta.

Anonym sa...

felicia kämpar för mördarna och våldtäktsmännen...vad gulligt.
Eller snarare äckligt...

Anonym sa...

all lycka å kärlek till er, hoppas allting ordna sej.. självklart är detta heeeellt sjukt.. sådant här borde inte få hända.. det som det är fel på, grundar till 90% i psykvården.. hade den fungerat som den skulle skulle många mord, misshandel, kidnappning, pedofilsim kunnat undvikas..blir vi "vanliga" sjuka söker vi hjälp, får vi inte den blir vi galna .. om du mår dåligt psykiskt och har fler bakomliggande sjuksommar och inte få hjälp.. vad händer då?? precis detta som hänt folk blir mördade etc... mindre pengar till fängelsena..heeelll noo, mer pengar till psykriatrin så vi kan förebygga och ge hjälp till dom som verkligen behöver. fängelsena kan jag hålla med om att dom verkar var lite "slappa" men de behövs mycket pengar för rätt utbildad personal mm. men det handlar inte om att "förvara" de som begått brott.. sitter på du ett straff på kanske 1 eller 8år.. hålls du inlåst i under alla dessa år och sen ska slussas ut igen vad händer då?? det går käpprakt åt helvete.. tänk dej själv att sitta inlåst bara ett halvår inte träffa "normalt" folk eller ha en riktig kontakt med verkligheten? men visst högre straff för pedofiler, mödare osv-- men viktigt att inte glömma.. döm aldrig folk, folk kan förändras och alla förtjänar en andra eller tredje chans... när man suttit sitt straff ska man var fri att kunna börja ett nytt liv

Anonym sa...

Skicka hem dem.

Anonym sa...

Som någon nämnde tidigare så är det mycket riktigt så att ekonomiska brott kräver mindre bevisbörda än för brottmål. Vi i sverige använder oss av strikta uppsåtsgrunder för fällande dom, alltså dolus direktus eller indirektus, och inte som i många andra länder dolus eventualis, alltså oaktsamhet eller grov oaktsamhet. Därför kan det verka tydligt som privatperson att en anklagad person antagligen gjort sig skyldig till en handling som den borde dömas för, fast bevisbördan helt enkelt inte är tillräckligt stor. Och då kan man enligt svensk lag inte dömas till något annat än vad man bevisligen haft dolus direktus till vilket måste säkerställas utom allt rimligt tvivel. Detta system säkerställer ialla fall till skillnad från många andra länder rättssäkerheten även för den anklagade. För en ändring krävs en lagändring av brottsbalken, annars äventyras just rättssäkerheten. Så man kan önska högre straffskala, men egentligen vill man nog önska en evaluering av bevister och bevisgrunder i BrB.

Malin sa...

men fy, vilka grymma människor det bor här! Jag tycker att man ska kunna gå förbi och försöka hjälpa andra utan att bli nerslagen och måste kämpa för sitt liv! Sverige förfan skärp er nu!

Emelie sa...

Helt rät, Sverige borde skämmas!
Kram
/E

Fiiiiiia sa...

Jag tycker att man borde döda alla dumma. Tjuvar som slåss är jättedumma dom borde man låsa in bakom lås och bom, och de skulle bara få äta skolmatsalens rester, ja det ska dom!

Fast helst skulle man alla fängelsen i luften med alla dummingar där i för då finns det inga dummingar kvar. Tänk vad det finns enkla lösningar på allt här i världen, en liten tankeställare är bara vad som krävs. <3 <3

Jessica sa...

Like everybody else! Håller med dej fullt! Alla dessa hänsynslösa människor som inte har mer vett i skallen.. Hur kan man leva med att nästan tagit livet av en annan människa, har folk ingen själ, hjärta och samvete? Hur kan man sova gott om natten?

Och Sverige med sin totalt kassa lagstiftning!
Skäms!

mikaelac.blogg.se sa...

Jag blev så ledsen och ARG när jag läste det där. Ursäkta mig men straffen i sverige är ett JÄVLA SKÄMT! har man gjort något olagligt ska man fan sättas dit tamej fan. Och misshandlar man en människa som är medvetslös och inte kan försvara sig och ändå fortsätta sparka och ha sig tycker jag att det anses som försök till mord för jag menar det räcker med EN spark på fel ställe i huvudet/ansiktet så kan det räcka. kanske vi borde göra en protestlista av nåt slag! nånting verkar man ju borde göra!!!! en vän till mig har blivit misshandlad av sig pojkvän blodig sendan lång tid tillbaka och ingenting har hänt så jag reagerar starkt på såna här saker! tycker om din blogg och din personlighet vännen. du är underbar! förtsätt så! Kram M

felicia sa...

så helvete heller. har nära vänner och även släktingar som blivit utsatta för våldtäkt och rånförsök (bland annat). hatar brottsligheter men inte människor. jag KÄMPAR inte för någon. jag KÄMPAR för ett bättre samhälle. och ja, "vårdmyten" funkar. PÅ ALLA FÄNGELSER I HELA VÄRLDEN SÅ HAR DET BLIVIT BÄTTRE SÅ FORT DE __INTE__ GJORT SOM ALLA FEGA "ANYNOMA" SÄGER. mordsiffran har sjunkit till nästan nollpunkten och samhället har över huvud taget blivit bättre eftersom de utanför fängelserna VET att de därinne sakta men säkert omvandlas till bättre människor. såg en krönika i metro idag: HÅRDARE STRAFF = HÅRDARE BROTTSLINGAR. visst släng in en våldtäktsman i 10 år på ett skitigt fängelse med DÅLIG vård och ingen psykologisk vård och du har en hundra gånger värre våldtäktsman när han kommer ut. man kan ha LÄNGRE straff, men HÅRDARE straff leder bara till ännu mer råbarkade brottslingar, ännu mer aggressiva brottslingar och ännu mer hämndlystna brottslingar med dessutom lite nya tips från sina cellkompisar på hur man slår ihjäl folk snabbast. haha, självklart är ni anynoma! ingen skulle våga stå för sådan total avsaknad av hjärnceller och intelligent tänkande. jävla idioter. dessutom sa en anynom att "de är inte värda ett skit. de ska matas till djur" etc etc. haha, vad lustigt. då tänker den personen precis som de flesta psykopater, sociopater och mördare brukar göra. och nazister då förstås. smart där, verkligen..

cissie sa...

Fyfan hoppas han blir återställd. Jo men sverige är efterblivna när det gäller straff. Du vet när man begår ekobrott då lurar man ju staten på pengar, det går ju inte. Men att ta någon annans liv det betyder inget, det är inget staten förlorar på men när de väl ska sätta straff ja då blir det plötsligt dyrt då ska staten betala för att aset ska få mat och grejer i fängelset och det förlorar de pengar på ojoj... nej fy fan ett liv för ett liv ska det va ett nackskott eller samma behandlig som personen själv utsatt någon annan för!

En Mölnbobos Liv sa...

Fy vad hemskt! Läste om det i vår lokala tidning. Stod att folk inte vågar vittna heller.

Är så glad att jag flyttat ifrån S-tälje.

Hoppas han blir återställd.

Anonym sa...

Hemskt :(

vill dock bara säga att anledningen till att fångar "har det så bra" i fängelser är för att man ska rehabiliteras och släppas ut som en fungerande medborgare, inte en vilde som behandlats som skit i flera år.

bobby oduncu sa...

tack älsklingen om det fina du skrev om min bror,,,,,
vi ber till gud att han ska tillfriskna och vakna till ....
han har alltid varit den som tagit hand om mig, han är mitt allt...

Fattar inte att det finns så mycket onda människor som kan göra illa varann :-(

och alla som såg vad som hände och inte vågar vittna,, sååå fega idioter ni är..
kul att du kom förbi mig idag
puss din vän Bobby

Katta sa...

Stackars Robil, hoppas att han klarar sig! En kompis blev påhoppad mitt framför ögonen för mig och dom (15pers) hoppade på honom, sparkade honom i huvudet, halsen, stampade på honom, och två stycken höll fast mig. Inte förens han trillat ihop, och inte andades flyttade dom sig långsamt tills jag skrek NI HAR DÖDAT HONOM, då sprang dom. Sen kom ambulans och polis. Men som tur var klarade han sig, med dom som gjorde det går fria än idag >_<

Linn sa...

håller med dig enormt..Du tar upp i slutet av inlägget att fångar inte ska få bättre mat än ungdommarna i skolorna! Det e så
rätt!! jag går i 7:an och vi får inte äns mat varje dag bara för att maten tar slut :S så börjar man kl 8.00 och slutar 15.30 man e dö hungrig när man kommer hem :( Ha en bra dag ! :D

Malin sa...

Fy vad hemskt! Det finns så många idioter!
Hoppas din väns bror blir bättre !!

Lisa sa...

Du har verkligen helt rätt, regeringen borde läsa din blogg och förstå att straffen ska bli högre! Hoppas verkligen att Robil klarar sig! Puss(L)

Eva sa...

Ja det e helt sjukt hur Sveriges lagar fungerar. Eller INTE fungerar ska ja säga.
hoppas att dem skärper lagarna snart, för så här kan vi inte ha det.
Bor själv i Södertälje, eller TOKSTAN som vi kallar den.

Hoppas din väns bror klarar sig!
Eva

Anonym sa...

Håller med dig!

Vad ska vi göra???Hur?
Tycker du ska kontakta den här unga killen Anton Abele som verkar ha koll på läget och verkar göra något. Alla verkar bara sitta på händerna och klagar.

Tror mycket på att vi unga måste ändra attityd oc agera med. Precis som Abele gör.

Carro

Stephanie sa...

Är Robil Bobbys bror? Den familjen var mina grannar när jag va liten och passade mig jämt, men Bobby måste ha flyttat hemifrån då. Emelie, mamman va som min extramamma. Fick höra de för några dagar sen. Grät tills tårarna var slut. Beklagar verkligen. usch

Fredricas Modeblogg sa...

Har själv vart med om det, alltså själv blivit utsatt för misshandel. Skedde på krogen när vi var ute för att fira min kompis. Blev inga allvarligare skador men fortfarande men efter det. Tycker det är så tråkigt och framförallt onödigt med bråk. Hoppas verkligen han blir bra och inte får några bestående men.

Ha en bra helg!