måndag 15 oktober 2007

Många frågar sig varför jag jag väljer att förminska mina bröst


Jo dels för min egen skull, men jag känner även en skyldighet då jag är förebild till många unga tjejer, bl.a min lilla syster som är tre år gammal.
Jag får i snitt 10 mail per dag där unga tjejer frågar mig angående min bröstförstoring.
Därför vill jag visa att man duger som man är!
Orsaken till att jag inte tar ut allt, utan istället ersätter med ett mycket mindre implantat, är att min hud inte kan krympa till dess ursprungliga storlek.
Hade jag väntat tills jag var 25 år gammal så hade jag fått lyfta dem och fått ankar-ärr, då cellerna upphör att förnya sig vid ca 25 års ålder.

Jag läste Marie Plosjös blogg där hon kritiserar mitt beslut.
Det hon skrev tycker jag är fruktansvärt omoget, det är väl bättre att ändra sig sent än aldrig!
Visst är det en risk att lägga sig på operationsbordet igen, men den risken väljer jag att ta. Det är ett steg bakåt från ett felsteg, och det tar jag ansvar för.
Du skriver själv att man påverkas av alla intryck, Tycker du själv att jag ger ett bra intryck för unga tjejer så som jag ser ut nu? Tråkigt att du nått en nivå där du måste gardera dig för att du själv har stora implantat!

Inget illa menat Marie, men håller inte med om vad du skriver. Sluta håna folk som försöker göra rätt för sig!

Kram/Nati

30 kommentarer:

MKN1 sa...

jag tycker det är ett bra beslut av dig, är det så att du enbart du tagit detta beslut så ska ingen annan kritisera dig för det. Det är ju endå din kropp ingen annans.
Alla kan ångra sig. Du ska inte behöva försvara dig för ett beslut du tagit.

Följer din blogg med spänning :)

Mvh Malin

Marie sa...

Tydigen förstod du inte mitt inlägg överhuvudtaget. Eller så kanske det var jag som uttryckt mig otydligt.
Det spelar egentligen ingen roll. Jag kritiserar inte dig personligen. Jag har försökt att ringa dig idag för jag ville skicka över mitt inlägg till dig så du inte skulle misstolka det men du har inte varit anträffbar.
Jag riktar kritik till hur människor uppfattar den här trenden. Jag tror även du tycker det är konstigt att en del hyllar det av fel anledning. Både du och jag vet hur det är att bli bedömd som blåst bara för man har stora bröst. Som även min syster skrev så borde man bli behandlad lika oavsett hur små eller stora implantat man väljer att lägga in eller om man vill ha sina egna behag som dom är.
Jag tycker det är helt okej att vem som helst tar ut sina inlägg. Jag uppmanade dig att förklara det som så lätt tolkas så som jag skrev i min blogg då man läst den artikel som jag länkat till. Jag själv hade inte heller opererat mig i dagens läge men jag tror många är nyfikna på dina argument. Därför min uppmaning till dig nu i min blogg när du har chansen att förklara dig.

secret sa...

Men natascha sa du inte att det var för din egen skull? Då ska du väl inte komma o säga att det är för din lillasysters skull att du vill va en bra förebild för henne och andra tjejer som mailar. Du kan ju vara en bra förebild med eller utan stora tuttar!! Att vara en förebild handlar ju om hur du är på insidan, inte vad du väljer att göra på utsidan.
Ät mycket mat istället så du får lite hull så brösten ser mer verklighetstrogna ut(no offence men du är väldigt liten i kroppen) så slipper du betala massa pengar ;>
Jaja vad du än gör så hoppas jag att DU blir nöjd inte någon annan.

lilltuffsan sa...

Jag har i flera år lidit av en en jobbig utseèndefixering. Jag har förstorat brösten två gånger (första gången när jag fyllde 18 år, idag är jag 25). Jag har trott...och tror fortfarande nånstans att om jag gör dem ännu lite större så kommer den där "lyckan" att infinna sig. Men den gör ju aldrig det! Jag vet att mitt dåliga självförtroende banat väg för min sjuka syn på mitt utseènde. Jag har förstått att det ligger djupare liksom...men för att slippa fokusera på det så fokuserar jag på mitt yttre. Det är ju alltid lättare att göra en förändring i sitt yttre än att göra en förändring i sitt liv/ lära sig tycka om sig själv. Under alla dessa år sedan jag förstorade brösten har jag samtidigt hyst ett hat mot det sjuka kroppsliga kvinnoideal som rådit(det jag själv försökt att uppnå). Jag har varit SÅ arg på media (som visar dessa ideal)som fått mig att känna mig så oduglig i så många år. Jag känner mig lite lurad nånstans...man borde ju va lycklig när man äntligen fått de där stora brösten man "alltid drömt om",jag som hade A-kupa innan liksom. Men för mig har det bara blivit en ständig påminnelse om mitt dåliga självförtroende och det jag flyr ifrån (att ta tag i mitt liv och fatta att det inte går i repris liksom). Man blir ledsen när man ser vad man gjort mot sig själv, jag har rygg-skolios och det har vart döden för min rygg med dessa tunga implantat. Jag har ingen och då menar jag INGEN känsel i undersidan på brösten (alltså halva brösten) och det är ju inte så himla kul när allt kommer omkring.Att det inte finns kläder som passar är småpotatis men det e ingen höjdare det heller. Jag har börjat se nackdelar med den här sortens ingrepp. Det allra värsta är att sända ut fel signaler till unga tjejer, till sådana som är lika lättpåverkade jag själv va i den åldern. Jag har två syskondöttrar som är i tonåren och jag SKÄMS,jag vill inte att de ska tro att man inte är fin som man är. Moster (jag) är ju liksom ett vandrande exempel på det. Grejen är den att jag inte kan säga till dem att de är fina som de är och samtidigt behålla de här brösten för det vore ju bara jäkligt motsägelsefullt.Jag söker hela tiden styrka att våga återgå till mina naturliga bröst, jag tror fan att jag skulle må bättre då...det skulle nog höjja självförtroendet rejält att göra något "rätt", att inte vara slav under något ideèal media skapat. Du har verkligen inspirerat mig...att det var just du hade stor betydelse tror jag. Jag är fachinerad över att du kommit till insikt och att du vill göra denna förändring i ditt liv. Du gör precis det jag själv vill göra men inte vågar (ännu). En dag ska jag oxå va lika stark som du! Du gör en bra sak för unga tjejer, hade det hänt att nån så medial person gått ut och talat om att den ska förminska brösten när jag för första gången gick i bröstförstoringstankar tror jag inte att jag genomgått de här hemska ingreppen. Tack och kram//Nina

Tess @ Diva Lounge sa...

Det är ju ditt beslut, så varför håna något för det? Det tycker jag är fel. Jag tycker du gör rätt i detta om det är vad DU vill. Jag stödjer ditt beslut. Jag vill själv iof förstora mina men endast 1stl större. Många tycker det är onödigt men för mig betyder det mycket mer. Men det förstår inte dom som jag pratat med.

Stå på dig tjejen.
kram Tess @ divalounge.se

Noak sa...

Jag kan inte förstå att folk kritiserar vad man själv väljer att göra? Och att man sen gör de för sig själv och samtidigt tänker på unga tjejers förebilder är väl bara ett plus i kanten? Borde inte mer folk vara för detta beslut och tycka att du är stark som faktiskt bestämt dig för att gå emot något som du trott på innan? Det visar bara att du har mognat och har börjat tänka på dig själv..en stor eloge till dig! Kram Nadja / sweetladysoul.blogg.se

Tuva Nordlund sa...

Hejsan Ängel

Skrev ett vacker inlägg om dej och dina silikon bröst...

Själv lever jag i värd mellan två kön men håller på att gå över till tjej, vilket jag ser som en fördel än nackdel.

Massa kramar Tuva Nordlund
www.grevens.se

Liv sa...

Hej Natasha,

Fan vad bra att du tar kontrollen över att berätta om vem du är!
Att du skriver själv och inte enbart blir omskriven av media.
Skitbra!

Liv

Maggie sa...

I adore you so muuch Natacha! Jag tycker att din beslut är jättebra!
Ha det bra, snygging!

Sharona sa...

Vet du vad Natacha?!
Läs dessa ord noggrant.
Fundera på det ett tag
Och det kommer att gynna dig.

Har man vänner som Marie, så behöver man inga fiender.

Ta vara på orden.

Mattias sa...

Är varken för eller emot silikon. Var och en ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp. Men när jag läser känns det som ett självständigt beslut och modigt med tanke på att det är du.

sockerbiit87 sa...

Det är egentligen sjukt att folk bryr sig så mycket om varför du ska förminska dina bröst o.s.v. Det är ju ditt val och ditt liv. Du ska egentligen inte behöva förklara dig, och folk borde inte ifrågasätta :) Ha det bra!

Kram / guzilago.blogg.se

Tigerspice sa...

Jag tror det är bra för ditt egna psyke att ta ut lite ur dina bröst, du har redan uppnått vad du ville ha när du lade i silikonet från början, du fick berömmelse och du kan antagligen leva på den resten av livet, du gör bara rätt i att plocka ut lite, det sparar din rygg och du kan pröva ett alternativt yrke som faktiskt kan ge dig livslång glädje och som du slipper ångra dig för. Hoppas att ser mer av personen Nati, än brösten som sitter på Nati :)
Kram!
Tigerspice.blogg.se
Tigerspice.se

Angelicas Closet sa...

Jag tycker att det låter som ett bra beslut. :) Det är bra att du står på dig.

Ha en underbar dag.

saarazentio sa...

jag skulle vilja förstora brösten men inte så stora men,. ska nog vänta några år, jag tycker iaf du är fin som du är (a) och väldigt intressant och läsa din blogg ;) ha en bra dag!

KOCHANA sa...

Det känns som att det egentligen inte är ditt eget beslut utan snarare påtryckningar från samhället som säger att tjejer inte ska se ut som du gör. Jag har själv inte silikon och det skulle aldrig falla mig in att göra det heller med tanke på att jag redan har "storbröstgener", men hade jag nu haft silikon så hade jag definitivt stått på mig. Du har ju gjort samma val mer än en gång, varför vänder du helt plöstsligt kappan efter vinden och tycker att det är fel med silikonbröst? Du tyckte ju uppenbarligen inte det innan.

Sara F sa...

Natacha, jag diggar dig som fan! Med eller utan boobs. Jag tycker att folk är så OMOGEN som ska "hånas" hela tiden, tror att det bottnar i avundsjuka. Visst, man har alltid rätt till en åsikt, men om man läser "mellan raderna" i Marie´s inlägg så förstår man ganska klart vad hon vill förmedla. Väldigt onödigt av henne att skriva så "privata" saker om dig och göra en så STOR grej av detta. Önskar dig all lycka sötnos, och gör det du VILL och det du tycker är rätt, oavsett om det är för dig eller någon annan. Själv planerar jag att göra ett implantat, men inte så stora, lagon är bäst! KRAMAR PÅ DIG! /Din kvinnliga beundrare Sara F

Susanne Fors sa...

Jag har alltid sett dig som en förebild, båda utseendemässigt och personligheten du har, och jag kommer alltid att respektera dig. Kändes så härligt när jag råkade snubbla in på din blogg, du känns mer kontakbar liksom, som en verklig person inte bara ett fantastiskt ansikte i tidningen.

Tycker väldigt mycket om att du ska förminska brösten, är ju fint med stora också. Jag har funderat på att förstora mina men jag ändrade uppfattning för ett tag sedan, kan andra älska en utan bröst borde man ju kunna göra det med. Fortsätt göra din grej, jag kommer alltid gilla din stil och lycka till med allt. :)

Kramar/ SusanneFors.blogg.se

Syndare sa...

måste säga att efter att ha läst din blogg, har jag fått en helt annan uppfattning om dig än vad jag hade tidigare, och denna är positiv! stå på dig i ditt beslut om bröstoperationen och lycka till.

/ www.Lenitajohansson.blogg.se

Jenny sa...

Jag tycker inte att det finns anledning att kritisera någon för vad dem gör med sin egen kropp. Jag tycker att det är upp till var och en vad man vill göra och mår man bättre av att lägga till eller ta bort tycker jag man ska göra det, bara man har tänkt igenom sitt besult först.
Gör det du känner är bäst, skit i vad andra säger!! Stå på dig...
www.metrobloggen.se/jennystankar

lilltuffsan sa...

Hej igen Natacha!

Jag har en fråga. Jag förstår och respekterar till fullo om du inte vill svara.
Jag har alltid undrat hur stora dina implantat är, hur mycket cc är det?

Hur mycket ska du minska ner till har du tänkt dig?

Kram kram!

Rebecca sa...

Hej! Jag tycker att det är bra att du gör det. :) Oavsett hur mycket marie snackar om att det är fel att dömma ngn utifrån ens bröst är det totalt omöjligt om man är kort , liten och väljer en D-modell på silikoninläggen. Jag tycker du är supersöt i ansiktet och jag tror du kommer få jättebra kritik för DIG när du gör förminskningen, inte för dina bröst.

StephaniesSecret sa...

Jag tycker absolut inte att det är omoget, snarare raka motsatsen, att du faktiskt vågar stå på dig och struntar i vad andra säger!
Just det, hälsa Vanessa från Stephanie som hon jobbade med på Ginos long time ago :) /http://stephaniessecret.blogg.se

Rikard sa...

Bra jobbat, så ska det se ut :)

Darkcloud sa...

Hmm, jag har tänkt på en sak :) Du skriver väldigt bra. Målande och roligt att läsa. Jag hade verkligen en helt annan uppfattning av dig förrut :P Du är verkligen smart. Hehe du kanske ska bli förffatare istället. Aja, hoppas det går bra för dig och din fortsatta karriär. Det är bra att du väljer vad du själv vill göra, vad som känns best för dig, det är alltid det vikitgaste :) Lycka till!

cronan sa...

Ville bara säga att jag blev så glad när jag hittade din blogg, måste erkänna att jag haft mina förutfattade meningar om dig, tyvärr! Men jag är positivt överraskad hur jag har ändrat dom till en positiv syn på dig, jag stöttar ditt beslut och tycker du verkar vara en jordnära tjej =) Kör på bara!!!! Mvh Tove

Anonym sa...

hei. jeg synes du er modig som står frem i offentligheten om noe så personlig dette. jeg surfet på nettet og fant din blogg og har nå bestemt meg for å bli en fast leser. du virker som en smart, livssglad og moden jente med bra stil og smak!

stå på

XOXO:)

Anonym sa...

Marie är väl bara svartsjuk för att hon själv inte kan ta ut sina inplantat för då har hon inget som är snyggt längre. du är söt du behöver inga stora bröst du är skit snygg ändå :D

Andreas sa...

Du hade sjukt sexiga bröst innan du tog ut implantaten. Tror du gör många killar ute i landet besvikna. Underbart att du vågade operera brösten när du var så ung tycker jag. Väldigt fint att kolla på ett par bra silikon bröst. Små bröst är också fint men sexigt att ha olika sorter att välja på. Så stora äkta blir alltid så hängiga.

Anonym sa...

Du är så töntig som bara väljer att godkänna dem inläggen som skriver att du gjort ett bra beslut. Du borde ha med dem som även tycker du gjorde ett kasst beslut och var bättre som du var.