fredag 13 juni 2008

Vägverket suger!


Hur kommer det sig att det tar över en månad att få handledartillstånd men det tar en halv dag att att få en räkning.
Allt tar hundra år som inte handlar om att de ska få in pengar.
Skärpning!!

21 kommentarer:

Laliii sa...

Håller mede det är sanslöst hur Sverige fungerar ibland. Precis som att du kan få 10 år för att ha lurat staten på pengar men 1 år för att ha misshandlat någon till dötts.
Hmmm, konstiga prioriteringar Sverige har

Sess sa...

Sådär är det alltid tyvärr.
Jäkla orättvisa =P
Kram på dej

Mathii sa...

jaaa, håller med laliii och dig ! Det är inte riktigt genomtänkt nånting , inte som det ser ut iaf!

Shamme sa...

vänta tills du bokar uppkörning. du hinner bli gammal tills dess =)

Carina sa...

När jag sökte handledartillstång tog det över två månader.. fast att det stod 5 veckor på hemsidan. Jag ringde och frågade var mina papper blev av och då fick jag mig en utskällning av damen i telefonen som sa att jag borde förstått att det är säsong för körkort att det såklart tog längre tid än beräknat. Ursäkta mig men jävla kärring :P

Ghostfriend sa...

Jag satsar 1000 kr på att du missar uppkörningen sätter duemot?

Emmelie sa...

Jag har väntat i över 2 månader nu. Man hinner väl bli grå hårig innan man får körkortet

My sa...

Har nog aldrig lämnat en kommentar på en blogg, men tyckte så synd om dig att du inte klarade det, du verkar ha gett så mycket! Men ville bara ge dig ett tips inför teoriprovet,. Jag klarade för en månad sen,. och jag hade knappt pluggat i boken! Fick istället en cd med prov o frågor av mina föräldrar, helt klart värt det! 249 kronor,. www.korkortsteori.se! Komplettera det med att plugga i boken så kommer du säkert klara det!

Caroline sa...

Tråkigt :( När jag sökte mitt handledartillstånd sa dom att de skulle ta ca två månader. Men efter två veckor kom alla papperna.

Anna sa...

Väntar också på handledartillståndet, men jag tror dte är länsstyrelsen som fixar det, så vi får skylla på dom!! :P

Olívia Németh sa...

Så är det i Sverige... :S Klarade inte av teoriprovet 2 ggr, och fick nästa tiden 14 juli!! Juli!! Finns massa återbur, men jag får inte ta dp #"jag har hamnat på en annan lista efter att jag inte klarade 2 jävla prov" Får åka til Linköping på "drop-in" uppskrivning som kanske ännu svårare är i Nkpg även om det är samma frågor :S

Fredrik sa...

Skönt att det tar tid varför stressa?

Jenny sa...

Det är väl inte Vägverket som skickar ut tillstånd? Det är ju Länsstyrelsen i ditt län.

Konstigt att det tar tid, jag fick alla mina papper på max 14 dagar.

Anonym sa...

Välkommen till sverige...

AnnaP sa...

Hur länge har du pluggat till körkortet ? Det finns många som pluggar i flera månader inför proven.

Och hur mkt övningskör du?

Anna Jax sa...

Ja fundera på den ett tag du! Kan det kanske vara så att ett handledartillstånd måste behandlas av en assistent på Förarprovsenheten ( en livs levande MÄNNISKA) medans räkningar sker via datorn och skickas ut automatiskt ( ingen arbetskraft alltså, för att förtydliga det ). För att få handledartillstånd måste handledaren kollas upp i brottsregistret, och att alla personuppgifter är äkta!!

Lägg till att personen som ska fixa 1oo-tals ansökningar även ska hålla i teoriprov, fixa fordonsärenden, sitta i telefonbokning, ta foton+namnteckningar för att nämna några saker. Ja då kanske en månad inte är så lång tid.

Kom ner på jorden! Det finns folk som sliter på sitt jobb, inte bara sitter och bloggar på bristfälling svenska dagarna i ändå. Håvar in pengar, shoppar för pengarna och bloggar om inköpen. Om och om igen...

Du borde väl ha råd att betala 180:- för ett prov utan att klaga?!
Bara att skippa en klänning från H&M. Öppet köp du vet

Anonym sa...

hahah så himla SANT vilka monster

Anonym sa...

Håller med dig Natacha, sjukt system i Sverige!

Sarah sa...

well, det är bara att vänja sig. i usa är det ju helt fantstiskt mycket byråkrati. se det som en träning i tålamod eller nåt;). ha en fin kväll tjejen. kram

Anonym sa...

Anna Jax, du har inte tagit körkort nyligen va? Vägverket agerar som om dom försöker hindra en att ta körkort genom att ge så långa väntetider som möjligt, och skylla ifrån sig när man påpekar hur oflexibla de är. Jag ger snart upp, kommer få vänta 4 månader på min uppkörning vilket jag varken har tid eller pengar till.

Ann sa...

Jag håller verkligen med dej!

// Ann