torsdag 24 juli 2008

Har människan varit på månen?


Tror ni att USA har varit på månen, det finns många argument som talar emot det.
Om de nu hade varit där, varför har det bara dokumenterats den första gången de var där?
Och hur skulle de fått flaggan att vaja på en plats där det inte finns någon luft?
Ville USA bara vara bättre än Ryssland och kom på idén att, om ryssland var först i rymden så skulle de vara först på månen?
Jag tycker detta är väldigt intressant.

Vad tror ni om detta?Kram/Nati

58 kommentarer:

LILIJA.COM sa...

Jag tror inte de har varit där.

Susanne sa...

Umm, dom har väll varit där 5 gånger till? Senast 72 eller nått sånt.

Mimmi sa...

Jag har aldrig tänkt på detta faktiskt, men det var smart att du kom att tänka på de :)
För jag menar om de nu var så lätt att åka upp dit varför har man inte åkt upp dit oftare.
Jag har inte så stor aning om detta men de känns som att dom mest gjorde de för att ryssland hade varit i rymden, jag menar USA ska ju alltid vara värst. ;P

Joanna sa...

Tycker allting är en fet stor lögn faktiskt !
som sagt, hur skulle dom kunna få flaggan röra sig när det inte finns luft där uppe.
FAKE ALLTING ! america suger :P

Ms Mellström sa...

Själv tror jag inte på för stora konspirationsteorier, detta skulle vara en hemlighet som många måste hålla tyst om. Att USA inte har åkt dit igen kan ju bero på att dom hellre spenderar alla miljoner dollar på att utforska andra planeter och delar av rymden som är av större intresse.

Men om Usa aldrig åkte till månen kan det inte finnas fotavtryck där heller. Så kanske får vi veta om ett annat land bestämmer sig för att åka dit. :)

Anonym sa...

Du vet väll att de har varit där sedan 1959 till 72, du måste då nog läsa på lite mer!!!!!

Nadja sa...

Jag tror inte heller på att dom varit där.

Claudia sa...

När jag var i NASA i Usa fick vi se en film med typ alla månlandningar. Jag hade trott att den första var fake, men resten är riktiga!

Anonym sa...

Jag tror inte heller de har varit på månen. Ni kan ju läsa mera här:
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Moon_Landing_hoax_accusations

NATASCHA sa...

Tror helt klart att det är fake. Lika fake som BlondinBellas påstådda övergrepp (läs om detta PR-trick i min blogg).

Det finns ingen vind på månen och ändå vajar flaggan som om den fick betalt för det - samtidigt som man inte ser någon rörelse i sanden på marken. Jag tycker detta talar för sig självt.

Nina sa...

Kan inget om rymden, inget som roar mig..

men din blogg är as skön, inte för mycket "kändis" blogg. det känns liksom som du är en helt "vanlig" svensson som vi som läser den. det gillar jag (Y)// nina

Magdis sa...

jag tror att de har varit där även om bilderna kanske var manipulerade.

Om de aldrig hade varit där hade väl det varit mycket större påtryckningar från forskarvärlden som säkerligen har velat analysera månens ytbeläggning och så vidare.

Dock är det ju inte så aktuellt att åka dit massa gånger till då det inte är värt så mycket pengar när man redan vet det mesta om månen.

Nu har man ju till och med skickat obemannade sonder med robotar som samlar in material och tar bilder på Mars, varför skulle vi då inte redan ha varit på månen? Om vi inte hade varit där än hade väl intresse funnits kvar för att undersöka månen..

Non the same så kvarstår definitivt frågetecken ang. ifall de va där första gången vid det tillfället som de påstod det iallafall..!

cicci sa...

flaggan är väl en sån där stel ? har sett program om de. jag tror att dom varit där iaf. :P

Johan sa...

Bimbos ska inte tänka stora tankar. Syssla med smink istället.

Jessika sa...

Flaggan vajade inte för den var gjord i hårdplast eller liknande....

/Jessika

Anonym sa...

men gud, flaggan vajar ju för att dem har lyft upp och satt igång den för att få till en fin bild. som sagt finns det ingen vind men ingen vidare tyngdkraft heller så varför skulle den hänga rakt ner?? det är ett VÄLDIGT svagt argument.

Lombaxxen sa...

Flaggan "vajar" genom att dom satt en stålram runt flaggan.. :)

Anonym sa...

Men du! Sluta med dessa försök. Haha. Klart dom varit på månen

Anonym sa...

Första landiningen VAR fake. Det dom filma var det superhemliga Area 51 som ligger ute i öknen har kraterliknande hål i marken. Det var inte bara det klantiga med vinden i flaggorna som argumenterar emot, utan oxå 1. skuggorna i filmen är helt fel, precis som om en spotligt är riktad mot männen från motsatt riktning av "solen". 2. landningsmärkena från den jättekraftfulla motorn finns inte där alls. 3. Det finns hundratals fotavtryck på marken i filmen då dom bara studsat omkring i några minuter, hur kan det vara möjligt? 4. I bakgrunden på fimlen så syns inte en enda stjärna i himlen, helt svart. Från månen så skall stjärnor definitivt synas. 5. om man spelar filmen lite snabbare så upptäcker man allt rör sig precis som i jordens gravitation. Då ser man att gubbarna hoppar framåt och inte studsar, man ser att rymdbilen kör normal snabbt och "sladdar runt" precis som den skulle göra på jorden. Man ser helt enkelt att allt är filmat på jorden men att filmen har gjorts långsammare! Det finns en jätteintressant documentär om detta, vet inte var man får tag i den dock. -Gia

Maria sa...

Du kan läsa mer om alla teorier och förklaringar här :) ;
http://www.redzero.demon.co.uk/moonhoax/

Daniel sa...

Kolla på Youtube, finns många videos om just de, om usa har varit på månen.. sök bara på moon hoax conspirancy...

amanda sa...

Inte en chans! Finns så mycket som talar emot dom!

Anonym sa...

Dom hade hängt upp flaggan så att den svajade,därav så ser det ut som om det blåser. Det finns fakta bakom att dom har landat på månen.

Linn sa...

De har inte varit på månen.
För de första som du sa, kan man inte sätta flaggan i topp där. De går inte .. + runt månen finns en massa som starka strålar gör att det är omöjligt att komma dit. De är så starka att de inte finns en chans att hamna på månen .. + om vi nu var på månen 1969 som dom säger, varför har vi då inte varit där i den tid vi lever nu, när vi idag har hundratals mer resurser, information, ny teknik, nya bättre datorer, så borde vi ha varit där nu tycker man, så därför är det bluff !Det är vad jag tror ialf :)

Anonym sa...

ja tror itne de varit där

Anonym sa...

ALLTING ÄR ETT LÖGN, man har bevisat att det finns många fel i just om att USA var först genom dagens vetenskap!!, ett exempel är ju flaggan som fladdrar, hur kan den fladdra när det inte finns någon luft i månen?

Anonym sa...

http://homepages.wmich.edu/~korista/moonhoax2.html

där har du alla fakta. michael shermer är redaktör för skeptic magazine.

Anonym sa...

ämnet alla disskuterade för typ två år sen. nu är det om world trade center det talades om. var det verkligen muslimska terrorister som gjorde det. hmm varför tog då alla judar som jobbar där ledig den dagen? hur kommer det sig att huset föll rakt ner när den är byggd på ett sätt som gör att den inte ska kunna falla på det sättet. jo för att det var planerat, det fanns bomber i huset. kollar man i slow motion när huset faller ser man det klart och tydligt. varför var det två högt uppsatta män inom usas politik som avbokade sin biljett från just de flyget. det är bara naiva människor som tror att det är muslimska terrorister som förstör världen. när ska alla fatta att det är BUSH som är pimp daddy i hela dramat.

TREFOIL sa...

jag tror att det där är fullständigt bullshit, och det här är det första tecknet du visar på att vara en blåst bimbo. jag har alltid tyckt om dig, men nu börjar du bevisa det folk alltid sagt till mig, om dig.

om du på allvar ska ta upp något så pass stort som det där, så använd åtminstone lite seriösa, övertygande argument. det där är bara patetiskt och löjligt. jag tar gärna en diskussion, men se då för fan till att ha ordentliga argument - och stå då för dina åsikter.

Anonym sa...

Det kommer alltid finnas konspirationsteorier, den senaste är ju att 9/11 skulle vara påhittat.

yennifer sa...

Neil Armstrong heter han som har varit på månen =) Sen om det har varit någon mer vet jag inte..

Jag gillar din blogg Natacha!

Anonym sa...

Det finns flera filmsekvenser från Apollo-programmet där man kan se den amerikanska flaggan röra sig. Men de har alla det gemensamt att man kan se en astronaut vrida och rycka i flaggan innan den rör sig. I inget fall rör sig flaggan av sig själv. Föremål som sätts i svängning fortsätter ju att svänga en stund också i ett lufttomt rum. Om det däremot hade blåst en vind skulle man ha sett det fina måndammet yra omkring i samma scener - det gör man inte. över huvud taget visar bristen på omkringflygande måndamm att det inte blåser på månen.Om ett Apollo-skepp hade cirklat runt jorden istället för att fortsätta mot månen hade detta upptäckts omedelbart av de tusentals radioamatörer som avlyssnade trafiken mellan Apollo och markkontrollen i Houston. Också ryssarna skulle ha märkt om signalerna kom från ett skepp i >>omloppsbana<< istället för från ett på väg mot månen. Dessutom hade det varit lätt att se rymdskeppet från jorden under tiden som det befann sig i omloppsbana. Någon möjlighet att dölja det fanns inte.

Har fler svar om månen om du vill veta =) USA landade på månen

/Caroline E

Moster Agda sa...

Om det möjligtvis går att tänka någorlunda normalt, finns faktiskt massor av fakta att läsa.

Börja t.ex. med http://sv.wikipedia.org/wiki/Apolloprojektet

Anonym sa...

Det är väl klart att flaggan inte hänger rakt ned, när det råder tyngdlöshet :P

Vickan sa...

Jag tror faktiskt att de har varit på månen. Jag menar- det finns tom s.k 'teorier' om att VM i fotboll 1958 (tror jag det var) aldrig ens ägde rum!

Har också hört en massa stories om att USA aldrig skulle månlandat, men de kanske är påhittade av en bunt avundsjuka Ryssar? =)

S a n d r a sa...

Det finns en jätteintressant dokumentär om detta- det finns flera bevis på att de inte varit där. Efter att ha sett den tror man verkligen inte på det! Men det är klart - det borde finnas en med både för och nackdelar så man fick lit perspektiv. Men jag tror nog ändå INTE på det - det finns för många motbevis helt enkelt

karro sa...

hohojaja ibland blir man trött. ..om det är så enkelt att ta sig dit varför har de inte gjort det oftare...tänk dig för innan du talar!

Niclas sa...

Så svårt är det inte. Det är antagligen svårare att bygga något som klarar av att hålla ihop i djuphavet.

Vill minnas att Kina satt sikte på att plantera sin egen flagga på månen om några decenier också.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7506715.stm

"Du vet väll att de har varit där sedan 1959 till 72, du måste då nog läsa på lite mer!!!!!"

1969, 1969, 1971, 1971, 1972 och 1972.

Anonym kan läsa å lite mer :P
(Första människan i rymden var 1959 dock)

Charlotte sa...

De hade en pinne som gjorde att flaggan hängde ut, den FLADDRADE INTE! Vf skulle någon ljuga om sånt.

till mimmi;
Det var inte natacha som kom att tänka på det, sjukt många människor har tänkt på det innan.

Det är en kränkning mot alla austronauter, speciellt armstrong, att överhuvudtaget tvivla på att någon varit på månen.

Henka sa...

Klart de varit där. Det finns lika många argument som talar för att de varit där. Ett tips, titta på Bullshit´s dokumentär om månlandningen. Där finns det gott om galningar som hävdar att USA inte varit där. Sen får de sina argument krossade av experter.

Finns inget att diskutera. Klart de varit där.

-Henka

Pär sa...

Flaggan rör sig inte utan kontakt, enda gångerna flaggan rör på sig är när dom själva är i kontakt med den. Sen visst, det finns andra intressanta teorier så som t.ex. landningen, det är inget damm eller smuts på landningsbenen, vilket det så klart ska vara, sen även för att landa med ett "rymdskepp" Så krävs det en stark motor, en motor som skulle ge ifrån sig eld vid landningen som skulle resultera i ett hål i marken under skeppet. Vilket heller inte finns där. Men som sagt, allt detta är bara teorier...

PeO sa...

Alla "bevis" som konspirationsteoretikerna använder har motbevisats gång på gång.

Men det absolut främsta argumentet FÖR månlandningen måste vara: Om de nu hade fejkat den så hade Sovjet blåst upp det i media.

Om någon hade möjlighet, tillfälle och vilja att motbevisa månlandningen så var det Sovjet.

Men för alla som är intresserade så rekommenderar jag att ni läser på lite mer. Och försöker läsa in er på båda sidor av debatten.

Anonym sa...

det är verkligen en härlig blandning av ämnen på din blogg, jättekul tycker jag!
kram

Anonym sa...

HAHA, här flödar intelligensen... Har du sett ngn fattig konspirationsteori på youtube eller? USA har varit på månen, det är 100% säkert.

zooMx sa...

Detta argument kan skippas genom att själv kolla upp med en stor stjärnkikare om flaggan fortfarande är på plats, vilket den är. Sedan finns det många filmer ute på Youtube om just det här, USA har varit på månen, värken man vill tro på det eller inte.

Det där med vinden som många skyller på att en studs som inträffar när han sätter ned flaggan i månen, det ser ut som att den blåser och fladdrar men egentligen så vejar den omkring av studsen. Stjärnorna ser man inte eftersom kameran har inte tillräckligt med ljus för att absorbera stjärnornas avstånd. Som att du tar ett kort ute nu, mitt i kvällen med blixt, det räcker bara en kort sträcka.

~zooMx

Anonym sa...

é Du Natacha från Ryssland från början eller? Tror Du på fullt allvar att USA ljuger? Har Du läst nån liten konspirationsartikel på nätet o kommit på att nu ska jag blogga om detta o få med Dig typ tio svenskar i Dina små funderingar. Jag gillade Din blogg men nu tror jag nog att Du har svalnat med att visa hur andra tidigare tyckt om Dig. Du é inte ens äkta blond så det kan man inte heller skämta om. kram från en äkta blondin som färgat sitt hår mörkbrunt.

Anonym sa...

Sluta upp nu alla Peyre-fans och få fram er egen åsikt någon gång.
Alla vet ju att USA har varit på månen.
Vara bättre än Ryssarna?!

Ni vet väl om att USA och Ryssland har projekt tillsammmans om framtida månbaser osv.

elin sa...

Jag är helt övertygad om att de INTE har varit där!

sandra sa...

angående flaggan, så hade dom pinnar runt om så att flaggan skulle kunna stå upp, just eftersom det inte fanns någon luft.

emelie sa...

men lägg av.. klart de har varit på månen! om 10 år kommer normala männsikor åka på rymdfärder med start i kiruna. häng med i utvecklingen

Madde sa...

enligt vad jag har hört så har dem endast varit där 1 gång o det var armstrong o co.

Anonym sa...

enligt fysiken såå kan de ha varit där trots att flaggan fladdrade...har flaggan råkat fladdra en gång så fortsätter den (alltså på månen).. sa vår fysik lärare ;)

Anonym sa...

dom har inte vatt där..
bilderna e tagna i öknen........

Classic style in city sa...

intressant ämne..men svårt att veta..jag är personligen ganska road av konspirationsteorier..och har dikuterat just detta ämne åtskilliga gånger..dom har garanterat varit där..frågan är vilken tidpunkt..att dom inte är där oftare beror förmodligen ekonomin..och att Månen inte har nåt mera spännande att erbjuda..

Tove sa...

mimmi sa "Jag har aldrig tänkt på detta faktiskt, men det var smart att du kom att tänka på de :)"

HAHAHA!!!

Jag gissar att du har sett dokumentärfilmen där de ifrågasätter 7 olika händelser? Bla förintelsen.

mimmi sa
"För jag menar om de nu var så lätt att åka upp dit varför har man inte åkt upp dit oftare."

Ja varför? Har ni någon aning om vad det kostar NASA att skicka upp astronauter i rymden?
Lite mera påläsning tack. Eran intelligens lyyyyser med sin frånvaro.

Marie sa...

http://www.youtube.com/watch?v=t1xzPGyt4F4
Vid 03:40 i videon bevisar de att de är på en plats helt utan atmosfär.De släpper en fjäder och en hammare, bägge landar samtidigt.
Det e ju bara att titta i ett kraftigt teleskop så kan man se landningsmodulerna som lämnades kvar.
Och till "mimmi" vet du hur mycket det kostar att åka till månen? Det e ju inte som att åka på charter resa i Grekland precis.

Diana sa...

Den första (kända med Neil A.)gången USA hävade att de var på månen tror jag absolut inte på... Tror de var fejk rakt igenom, lite som de fejkar sig genom Irakkriget nu.

Anonym sa...

Om du sätter fart på något i rymden så fortsätter det i den farten tills den får ett stopp.

Om flaggan har rört sig så är det antagligen för att den har fått en rörelse när man har satt dit flaggan och fortsätter att röra sig när man går där ifrån.

(Kan liknas med att skjuter du ut en raket i rymden kommer den fortsätta i all evighet utan bensin eller liknande bränsle, tills den slår emot något annat)